Neuralink klarte å analysere grisen Gertrudes bevegelser ut fra hjerneaktivitet i august. (Ill: Neuralink)

Annonse


Hvis dette går igjennom kan Neuralink testes på mennesker allerede i år

Neuralink kan begynne testing på mennesker så tidlig som i år, ifølge Elon Musk. Implantatet krever et kirurgisk inngrep hjernen og har frem til nå kun vært testet på dyr som griser og aper.

Tidligere denne uken skrev vi om Elon Musk som avslørte at Neuralink har en ape på kontoret som spiller dataspill trådløst med tankekraft:

Nå sier Musk på twitter at dersom de Neuralink får godkjennelse av FDA (U.S. Food and Drug Administration) kan de komme til å begynne testing på mennesker så tidlig som i løpet av 2021. Det høres ut som et noe hårete mål og hvor langt selskapet er unna godkjenning vet man ikke.

Innlegget kom som respons til en twitter-bruker som spurte om å få være forsøkskanin:

“Jeg var i en bilulykke for 20 år siden og siden har jeg vært lam fra skuldrene og ned. Jeg er alltid tilgjengelig for kliniske studier ved Neuralink.”

– Hamoon Kamai

Neuralink har som kortsiktig mål å løse hjerne- og rykkskader og skape en direkte kobling mellom hjernen og dagens teknologi.

“Ved å kunne kontrollere datamaskiner og andre enheter kan lamme vinne tilbake uavhengighet.”

– Neuralink

“Enhetene er designet for å gi folk muligheten til å kommunisere lettere via tekst, stemmesyntese, web, eller gjennom kreative grener som foto, kunst og app-utvikling.”

Annonse


Det langsiktige målet er å tilrettelegge for symbiose mellom mennesker og kunstig intelligens.

Elon Musk har tidligere uttalt at det å utvikle generell kunstig intelligens er som å påkalle djevelen. Måten å sikre at ikke kunstig intelligens ikke tar over og gjør oss overflødige er å smelte sammen med den.

Kilde:
Entrepreneur
Neuralink

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse