googlestadiastudio
Google legger ned sitt Stadia-spillstudio etter to år.

Annonse


Google gir opp egne spill

Jade Raymond, en av skaperne av Assassin’s Creed, skulle lede Googles Stadia spill-studio til storhet, men nå har de allerede gitt opp etter at vi først avslørte prosjektet i oktober 2019.

Google gir dessverre opp egne spill

Google sier at de dropper å lage egne spill, og stenger derfor ned studioene i Montreal og Los Angeles. Stadia-sjef Phil Harrison (tidligere Playstation-sjef), forsikrer at selskapet skal fortsette å investere i Stadia på generelt grunnlag.

Selskapet snappet opp en rekke talenter i november 2019 – som vi skrev den gang:

“Det meldes at selskapet i det stille har håndplukket det som blir tidligere ansatte i Ubisoft – utviklere som helt spesifikt har hatt sentrale roller i utviklingen av Assassin’s Creed-serien. Disse kommer nå til nyopprettede Stadia Games & Entertainment som ledes av Jade Raymond. Hittil har han hatt rollen som produsent av både Assassin’s Creed og EA sine Star Wars-spill.

Raymond har fått med seg eks-kollegaer i arbeidet med Assassin’s Creed, dette inkluderer Sébastian Puel, Francois Pelland og Mathieu Leduc – alle med topposisjoner i Stadia, og med solid erfaring fra spillbransjen. Deres tidligere fellesprosjekt Assassin’s Creed kan gi et inntrykk av hva slags spill man kan vente av den nye Stadia-gjengen.”

Annonse


Harrison frir nå til tredjepartsstudior i stedet:

“I 2021 skal vi styrke vår innsats for å hjelpe spillutviklere og utgivere med å utnytte plattformen vår for å levere spill direkte til spillerne. Vi ser en viktig mulighet til å samarbeide med partnere som søker en spill-løsning, alt basert på Stadias avanserte tekniske infrastruktur og plattform.”

“Vi tror dette er den beste veien videre for å bygge Stadia inn som en langsiktig, bærekraftig virksomhet som hjelper med å vokse bransjen.”

Harrison sier at Raymond basert på at Google søker tredjepartsstudio, har valgt å forlate Google “for å følge andre muligheter” og at de fleste i spillteamet flytter til andre roller innad i selskapet.

Kilde:
Google Stadia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse