Annonse


Volkswagen ønsker Apple velkommen på bilmarkedet

I et innlegg på Linkedin skrev Volkswagens sjef Herbert Diess at han ønsker Apple velkommen som ny konkurrent på bilmarkedet.

På mandag ble det kjent at Apple kan ha deres første bil klar i 2024. Det ryktes at Apple Car kan ha nestegenerasjons batteriteknologi på plass innen den tid.

Når bilen lanseres blir muligens både batterikostnadene og bilenes rekkevidde bedre enn det vi er vant til idag. I tillegg blir bilen selvkjørende.

Svarte student på Linkedin

Det var nettstedet iMore som la merke til Volkswagens sjef svarte en student på Linkedin som spurte om hva han synes om Project Titan, Apples bilprosjekt. Herbert Diess svarte at han ser frem til å få nye konkurrenter på banen som kan være med på å akselerere utviklingen og hente inn nye talenter.

Annonse


Det at Apple har så vanvittig mye penger på bok og på mange måter kan spytte uendelig midler inn i et bilprosjekt, synes Diess er interessant. Diess mener at verdens mest verdifulle selskap i fremtiden kommer til å være et selskap innenfor mobilitet.

Apple er verdens tredje mest verdifulle selskap etter Microsoft og Saudi Aramco. (Ill: Andy Wang.)

For tiden er Apple verdens tredje rikeste selskap.

2024 høres optimistisk ut

Nyheten om at Apples selvkjørende bil kan bli lansert allerede i 2024, sprakk på mandag, etter at det ble kjent at Elon Musk på et tidspunkt ville selge Tesla til Apple.

Apples Project Titan har fått mye blest og flere mener at Apple har akkurat det som skal til for å komme seg trygt inn på bilmarkedet. Men om bilen kommer så tidlig som 2024 gjenstår å se.

Muligens ikke før i 2028

Apple-analyst Ming-Chi Kuo tror ikke at bilen blir å se på veiene før i 2025-27. Ifølge Kuo har ikke Apple spesifikasjonene klare for bilen og det er mye som må på plass før man kan begynne å tenke på lansering.

Kuo blir ikke overrasket om Apple Car, iCar, eller hva den måtte ende med å hete, ikke lanseres før i 2028.

Tidligere i desember ble det også kjent at Apples bilavdelingen har fått kunstig intelligens- og Siri-sjef John Giannandrea, som ny leder. Det skjer med andre ord fortsatt strategiske omrokkeringer i Apples bilavdeling, så ikke pakk soveposen og legg deg utenfor Eplehuset helt ennå.

Kilde:
AppleInsider
iMore

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse