Dette sier Qualcomm etter at de ble banket av Apple M1

surfaceprox
Surface Pro X-ytelsen har aldri vært helt på topp, noe som tar seg ekstra dårlig ut med superytelsen til Apple Silicon.

Windows 10 ARM kjører kjappere på Apples M1 Apple Silicon-maskiner enn Surface Pro X med andre generasjon Snapdragon 8cx som er utviklet sammen med Microsoft.

Dette er saken

Vi skrev dette da det ble kjent at M1 er mer effektiv enn Microsoft og Qualcomms Snapdragon-brikke til å kjøre Windows 10:

“Vi vet allerede at det er mulig takket være utviklere (du husker kanskje denne artikkelen som omtalte ytelsen som “snappy”), for støtten er ikke offisielt støttet av Microsoft riktig enda.

Annonse

Vi testet Surface Pro X i november i fjor og mente blant annet at det var et minus med mangel på optimaliserte ARM 64-apper noe som igjen betyr svakere ytelse og batterilevetid.”

Apple M1 kjører Windows 10 dobbelt så kjapt, og det emulert

Vi har jo lurt på hva Intel og Microsoft tenker om Apple Silicon og hva de har tenkt å svare med.

Siden ytelsesforskjellene er så store i favør Apple, er det vanskelig å se for se at det andre laget har noe de plutselig kan lansere som har i nærheten like god batterilevetid og ytelse. Hadde vi da ikke sett hint i et eller annet produkt? Apples har vært iPad i forhold til ytelse og batterilevetid.

Qualcomm var indirekte i svarene, og ikke så offensive som vi hadde håpet på:

“Vi investerte tidlig i Windows på Snapdragon og har vært med på denne reisen for å bygge et økosystem med Microsoft. Det vi har sett i den siste måneden er en bekreftelse på at det var det korrekte valget”.

Det man kan lure på er hvorfor Qualcomms brikke yter så mye dårligere, selv om de samarbeider med utviklerne av programvaren som kjører på maskinvaren deres.

Qualcomm peker på billigere maskinvare

Selskapet peker på rimeligere enheter med 5G, altså til under 999 dollar MacBook Air-startprisen, men det er få slike enheter å finne utover Surface Pro X.

Qualcomm kalddusjen Apple litt med denne kommentaren, for MacBook Air og Pro med M1 hr fremdeles et dårlig 720p-nettkamera:

I mange år har laptop-produsentene ikke giddet å forbedret front-kameraet. Med laptoper som drives av Snapdragon, så har du muligheten til video-konferanse som føles ut som du er der i rommet. Med 5G i PC-en kan du være produktiv og sikkert koblet til uansett hvor du er. Du trenger ikke handlet et separate kamera, mikrofon eller modem dongel”.

Poenget med at MacBook mangler 5G er godt, og noe vi påpekte i vår test av MacBook Air M1 8GB som noe negativt.

Kilde:
PC Mag

Annonse
Annonse