Nå kan MacBook M1 kjøre Windows-spill og programmer

Codeweaversmacbookm1
Codeweavers sitt smarte emuleringsprogram Crossover kan kjøre individuelle Windows-programmer og spill i macOS Big Sur for Apple Silicon.

De nye MacBook-ene til Apple med M1-brikke er vanvittig bra på alle områder, noe vi allerede har skrevet om, men fordi det er Apples egen brikke, er det ikke bare-bare å “dual boote” inn i Windows.

Big Sur 11.1 inneholder kritiske Rosetta 2-feilrettinger

Men det finnes selvsagt løsninger, og en av dem er CrossOver som nå er oppdatert til versjon 20.0.2 og som støtter M1-brikken.

Takket være programvaren som er basert på åpen kildekodeprosjektet Wine, kan man kjøre programmer og spill ment for andre OS, uten å installere hele OS-et som man må om man kjører det hele som en virtuell maskin.

Annonse

CodeWeavers som står bak programmet, har allerede klart å kjøre Among Us og Team Fortress 2.

Se den rimeligste MacBook Air-modellen kjøre Team Fortress 2

I klippet over ser du sistnevnte spill kjøre på MacBook Air med 8GB RAM og 256GB SSD, den samme maskinen vi har inne til test.

FPS-en er langt fra stabil (de lover å forbedre dette), men så er det også mye triksing: dette er jo x86-kode som kjører på Wine via Rosetta 2.

Rosetta 2 er bakt inn i macOS Bi Sur og gjør det mulig for brukeren å sømløst kjøre x86-programmer i ARM-versjonen av macOS som ble lansert 12. november.

Kilde:
CodeWeavers

Annonse
Annonse