Annonse


Dette er Microsofts nye laptop

Microsoft lanserte plutselig en helt ny Surface Laptop Go.

Surface Laptop Go ser ut som en interessant og rimeligere laptop – Surface Pro X er oppgradert med Microsoft og Qualcomms andre generasjon SQ brikkesett

Maskinen er for Surface Laptop hva Surface Go 1 og 2 er til Surface, altså en rimeliger utgave. Alt er rimeligere nå for øvrig, i hvert fall innen hybrid- og mobil-segmentet med alle de store mobilprodusentene med mellomsjikte-mobiler som ofte får gode skussmål, samtidig som det er plass til dyre luksusmobiler som Note 20.

Surface Laptop Go lanseres 26. oktober.

Spesifikasjoner:

Pris fra 7899 kroner:

Slik oppsummerer Microsoft maskinen:

Annonse
  • Surface Laptop Go leverer den perfekte balansen mellom design, ytelse og batteritid, i den letteste og rimeligste Surface laptopen til nå.
  • De nye oppdateringene til Surface Pro X inkluderer en ny konfigurasjon med neste generasjons tilpassede prosessor, i tillegg til en ny applikasjonsopplevelse som gir lengre batteritid og økt ytelse. Enhetene kommer nå også i et nytt platina finish. Prisen starter på 19.999 kroner. Microsoft introduseres også nye farger for Signature-tastaturet: Platina, isblå og valmuerød, alle med trådløs lagring for SurfaceSlim Pen. 

Tilbehør

  • Microsoft Designer Compact Keyboard, et trådløst Bluetooth tastatur optimalisert for produktivitet. Pris: 775 kroner. 
  • Microsoft Number Pad, et moderne og elegant numerisk tastatur med trådløs Bluetooth. Pris: 340 kroner. 
  • Microsoft 4K Wireless Display Adapter, som tilbyr en enkel måte å projisere Windows PC-en til en stor skjerm. Pris: 795 kroner.
  • Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse, en trådløs versjon av Microsoft sin ergonomiske mus designet for komfort. Pris: 583 kroner.

Microsofts Surface Laptop Go-pressmelding

Surface Laptop Go leverer den perfekte balansen mellom stil, ytelse og batteritid, i den letteste og rimeligste Surface laptopen til nå. Den har en nydelig 12.4” PixelSense-berøringsskjerm, stor presisjonspekeplate og tastatur i full størrelse med 1,3mm tastebevegelse for en nøyaktig og behagelig skriveopplevelse. Det slanke designet kommer i tre metallfinisher: Isblå, sandstein og platina.

For en rask og trygg pålogging, har utvalgte modeller av Surface Laptop Go fingeravtrykk på på- knappen med en one-touch-pålogging gjennom Windows Hello. One-touch pålogging gir også rask og sikker tilgang til OneDrive Personal Vault-filer slik at du får jobbet raskt og effektivt. Surface Laptop Go er drevet av Intels 10. generasjon i5 Quad-Core prosessor med opptil 16GB RAM og 256B lagring og alle konfigurasjoner er optimalisert for forbedret ytelse og batteritid. Alle konfigurasjoner på Surface Laptop Go føles raske, og man får full utnyttelse av opplevelser som Microsoft 365 og online lagring. Med opptil 13 timer batteritid og rask lading vil den holde følge med deg gjennom hele dagen.

Uansett om du er student eller i jobb er sjansen stor for at du bruker kamera, høyttalere og mikrofoner mer nå enn tidligere. Surface Laptop Go har et innebygd 720p HD kamera og studiomikrofoner slik at dine kolleger og medstudenter kan se og høre deg klart og tydelig. Omnisonic høyttalere og Dolby® Audio omringer deg med fantastisk lyd – uansett om du er i en videosamtale, ser en film eller hører på musikk. I tillegg er det både USB-A og USB-C portaler, lydkontakt (audio jack) og Surface-kontakt.

Surface Laptop Go vil være tilgjengelig i det norske markedet fra 27. oktober. Prisene starter på 7.899 kroner.

Har også oppdatert Surface Pro X

Jeg hadde problemer med Surface Pro, og det var ikke bare meg.

Spesifikasjoner:

I testen fra november 2019 oppsummerte jeg at:

“Surface Pro X er på mange måter der iPad var da første generasjonen debuterte i april 2010, for nesten ti år siden. Den gang var det knapt optimaliserte apper å finne, men etter hvert som tiden gikk økte biblioteket kjapt og har nå store mengder å by på i alle kattegorier, inkludert spill, men er fremdeles ingen fullverdig PC og en svakere nettleser.”

Nå melder Microsoft at de har forbedret CPU- og GPU-ytelsen:

“I dag blir Surface Pro X enda bedre, med en ny konfigurasjon som inkluderer neste generasjons tilpassede prosessor og en ny finish i platina. I tillegg har den en ny applikasjonsopplevelse, som igjen resulterer i lengre batteritid og økt ytelse på tvers av alle Surface Pro X enheter.”

Priser:

Microsoft har lansert andre generasjon SQ CPU og nye farger:

“Til kunder som trenger mer kraft har Microsoft oppdatert sin SKU ved å legge til den nye Microsoft SQ 2 prosessoren – den raskeste prosessoren i sin klasse – og i ny Platinum finish. Det introduseres også tre nye farger for Signature-tastaturet: Platina, isblå og valmuerød, alle med den samme innebygde lagringen og trådløs lagring for Surface Slim Pen.

App-støtten kan ha forbedret seg siden vi testet:

“Surface Pro X gir det beste av dagens nettopplevelser som Microsoft 365, Microsoft Edge, Netflix, Spotify og mer. Samtidig støtter den tusenvis av eksisterende Windows-apper som man allerede kjenner og liker, som Google Chrome, Firefox og Whatsapp. Microsoft er også begeistret for fremdriften fra viktige app-partnere som omfavner Windows på ARM, og som drar nytte av kraft- og ytelsesfordelene fra Microsoft SQ 1 og SQ 2 prosessorene for å bringe nye opplevelser til alle Surface Pro X kunder.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse