huaweip40
Huawei har garantert en plan for å fortsette å lede an i Android-markedet, selv uten teknologi fra amerikanske selskap som Qualcomm. Til det er forretningene alt for verdifulle.

Annonse


Huawei fortviler: snart kan Kirin-brikkene forsvinne

Huawei sier at de snart ikke vil være i stand til å produsere sine egne Kirin-brikkesett til egne toppmodeller grunnet president Donald Trumps sanksjoner.

Huawei beskyldes for spionasje, men selskapet benekter påstandene

Trump mener at kinesiske Huawei spionerer og installerer bakdører for å få det til, noe selskapet benekter.

Trumps administrasjon nektet fra mai i år amerikanske selskap å levere den nødvendige teknologien til det kinesiske selskapet. Fra før av ble Google Play Store bannlyst fra Huawei-mobiler.

Det ser altså ikke ut til at Huawei har noe annet valg enn å bygge opp Kirin kun med egen teknologi for å unngå å måtte handle amerikansk.

Annonse


Blir Huawei Mate 40 den siste toppmodellen fra Huawei med Kirin?

“Dessverre, etter andre runde med amerikanske sanksjoner, så har våre brikke-produsenter kun godtatt ordre frem til 15. mai. Produksjonen opphører 15. september,” forklarer Huaweis Richard Yu, sjef for selskapets forbrukerprodukter.

“Dette kan være det siste året med Kirin høy-ytelses-brikker”, sier Yu.

Mate 40 lanseres i september, så det er mulig at dette blir den siste modellen med Kirin.

Huawei står dog ikke helt alene i USA, da Qualcomm har bedt Trumps administrasjon om å tillate at de selger brikkesett for bruk i Huaweis 5G-mobiler.

Vi får se hva som skjer, men det er lite sannsynlig grunnet den opphetede stor-politiske dramaet som utspiller seg mellom de to og som stadig eskalerer, at Trump gir etter nå.

Kilde:
AP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse