amazonkina
Jeff Bezos er langt ifra fan av Donald Trump, men er enig med presidenten om at Kina er en sikkerhetsrisiko for selskapet hans.

Annonse


Jeff Bezos IKKE enig med Donald Trump: bannlyser ikke TikTok likevel

Det er vel nærmest ingenting Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og Donald Trump er enige i. I hvert fall ikke i det offentlige medielandsskapet.

Oppdatert, 23:33:

Kort tid etter at The New York Times avslørte at Amazon og Jeff Bezos, som er sterkt kritisk til Donald Trump og presidents tøffe tone ovenfor Kina, meldte bannlysning av TikTok hos Amazon-medarbeideres mobiler, kom kontrabeskjeden: meldingen ble sendt ut ved en “feil”.

Til Reuters sier Amazon nå:

“Denne morgenens e-post ble sendt til noen av våre medarbeidere ved en feil. Det er ingen endringer i forhold til våre TikTok-retningslinjer”.

Annonse
Kilde:
Reuters

Amazon omtaler TikTok som en sikkerhetsrisiko

De to er trolig mer enige enn mange er klar over, eller ønsker å erkjenne (Bezos angriper Trump regelmessig fra egen avis, Washington Post): forretningsmenn er forretningsmenn, og ønsker alltid å ha overtaket. Fordi Amazon tror at TikTok er en risiko for dem, ber de nå ansatte slette appen, ifølge The New York Times. Trolig er selskapet redde for spionering på interne anliggende – mer speifikt: de er redde for at video-appen skal lese e-posten deres.

For alle mobiler med TikTok og Amazons interne epost-konto installert, må slette appen, meldes det fra lekkasjen av den interne e-posten sendt de ansatte.

Ansatte får fremdeles lov å bruke TikTok på en laptop, i nettleseren, opplyses det.

Fra før av har TikTok trukket seg fra Hong Kong:

Kilde:
NY Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse