Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sender video-appen TikTok personinformasjon fra brukerne til styresmaktene i Kina? Det frykter den amerikanske regjeringen som sier de vurderer bannlysning. (Ill.: TikTok)

SISTE NYTT: TikTok trekker seg fra Hong Kong

Trump vurderer TikTok-forbud.

Mike Pompeo, Donald Trumps utenriksminister, avslører at han og presidenten vurderer å bannlyse den populære sosiale video-tjenesten TikTok.

Oppdatert, 08:45:

TikTok varsler at appen ikke lenger kan brukes i Hong Kong. Endringen kommer etter at Kina har tatt kontroll over området som tidligere var selvstyrt. Selskapet ønsket ikke å forklare hvorfor utover «grunnet den siste tidens hendelser».

Kilde:
TechCrunch

Advarer mot at TikTok kan være spion-våpen for Kina

India har bannlyst TikTok allerede, og Australia undersøker om de skal. Pompeo sier nå at USA vurderer det samme:

«Vi tar dette veldig alvorlig. Det er noe vi absolutt ser på. Vi har jobbet med dette problemet i lang tid, om det er problemet med å ha Huawei-teknologi i infrastrukturen, eller andre ting. Vi kommuniserer det utad til hele verden, og vi har sett fremgang. Vi har erklært ZTE som en fare for amerikansk nasjonal sikkerhet».

Trump kan komme til å kunngjøre en TikTok bannlysning om kort tid

Utenriksministeren sier han ikke vil komme Trump i forkjøpet, men at kinesiske apper er noe de som nevnt vurderer å blokkere, samtidig som han råder den amerikanske befolkningen til å være varsomme med å bruke slike apper om «de ikke ønsker privat informasjon i hendene på det kinesiske kommunistpartiet».

Kilde:
Fox News

Stikkord: kina, politikk, TikTok, usa