applecarkey
CarKey lanseres trolig i løpet av juni i iOS 13.6.

Annonse


Apple detaljerer bil-funksjon de enda ikke har offentliggjort

iOS 13.6 har mer enn bare referanser til merkevaren CarKey.

BMW blir en av de første – NFC i bilen et krav

Funksjonen gjør det mulig å åpne en kompatibel bil med en iPhone – BMW blir en av de første med støtte.

Det er en god del informasjon som har lekket fra iOS-versjonen, inkludert det at de digitale bilnøklene lagres i lommebok-appen der alt det andre er, som kredittkort. Man vil kunne bruke iPhone eller Watch for å åpne opp, låse og til og med starte biler med Apples NFC-støtte.

Man vil også kunne dele tilgang med andre CarKey-brukere.

Annonse
Vi tipper Apple lanserer iOS 13.6 i løpet av WWDC og at CarKey blir avslørt i endelig versjon og at selskapet introduserer blant annet støtte fra BMW.

Slik forklarer Apple sikkerheten i CarKey:

“For å konfigurere bilnøkkelen deler Apple en unik enhetsidentifikator med bilprodusenten.

Denne enhetsidentifikatoren er forskjellig for hver bilprodusent for å beskytte personvernet. Din bilprodusent kan koble denne enhetsidentifikatoren til annen informasjon de har om deg og vil behandle informasjon de har om deg i henhold til egne personvernregler.”

Og:

“Apple samler ikke inn eller lagrer informasjon om kjøretøybruk, for eksempel når du bruker bilnøkkelkortet ditt for å låse eller låse opp bilen.

Din bilprodusent kan samle informasjon om bruken i henhold til avtaler du har med dem. Vi oppfordrer deg til å se gjennom bilprodusentens personvernregler for mer informasjon.”

Kilde:
iPhone-Ticker

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse