releasenorgemobil
– Den grønne bølgen tar næring etter næring. Etter at jeg gikk av i OneCall, har jeg arbeidet med ulike prosjekter innenfor bærekraft. Samtidig så jeg at mobilbransjen hang etter. Det kunne jeg ikke bli sittende å se på. Derfor vendte jeg tilbake til mobilbransjen da jeg fikk muligheten til å lede Release, sier Eriksen i pressmeldingen.

Annonse


Ny norsk mobiloperatør vil du skal leie iPhone eller Galaxy

Øistein Eriksen, grunderen av OneCall som senere ble handlet av Telia, har startet Release.

Leiemobil er bra for miljøet og gruvearbeidere, mener Release

– Mobilbransjen har i mange år vært svært opptatt av å selge nye telefoner. Release vil forandre dette. Vi er et mobilselskap som kjemper for ansvarlig forbruk. Med vårt tilbud kan alle få en god telefon til en bedre pris, og samtidig bedre samvittighet, sier administrerende direktør Øistein Eriksen.

Selskapet melder at “leiemobil og abonnement med 1 GB data starter hos Release på 199 kroner per måned. Selskapet har inngått en avtale med Telenor om leie av deres nett.”

“For en telefon inneholder aluminium, kobber, gull, sølv og over 30 andre grunnstoffer. Hver ny telefon står for store klimautslipp, og ofte også lidelser for gruvearbeidere. Likevel skrotes dessverre mange gode telefoner fordi det er store penger å tjene på å selge nye.”

Den originale strategien til det nye selskapet kommer samtidig som det ble kjent at Henrik Huseby, iPhone-reperatør, tapte mot Apple:

For dem som ikke ønsker bruke mange tusenlapper på ny mobil

– I tillegg til miljøaspektet, tror vi at vårt tilbud er attraktivt for dem som ønsker forutsigbare mobilregninger, men som ikke ønsker å bruke mange tusen på en ny mobil. Det gjelder både studenter, familier og virksomheter. Her mener jeg vi har et svært attraktivt tilbud, understreker Release-sjefen.

Annonse


Det er også mulig å kun handle et abonnement, det starter fra 129 kroner måneden for 1GB, og maks 30GB for 449 kroner.

Med telefon er iPhone 7 Plus 32GB den rimeligste pakken til 199 kroner måneden med 1GB data og 519 for 30GB data og Apples noe eldre mobil.

Kilde:
Release pressemelding

Annonse