hpxerox
HP ble i denne omgang reddet av viruset, om ikke hadde de kanskje vært i eie av Xerox fra neste år av.

Annonse


Xerox gir opp HP-overtagelse for denne gang

Xerox gir opp en fiendtlig overtagelse av HP grunnet corona-usikkerhet, men er åpne for å vurdere samme strategi når stormen har lagt seg.

Vi har rapport om saken en rekke ganger:

Xerox er et maskinvarevareselskap i en programvareverden

I mars meldte vi at HP mente Xerox vurderte selskapets verdi som for lavt til å bli med på et salg, og oppgir nå at de har en god nok økonomisk helse til at de kan si nei til Xerox under corona-krisen, samtidig som Xerox sliter og må henge med på programvare-racet før eller siden.

Dette meldte vi i mars:

“Xerox ønsker å handle HP, men HP har ikke lyst. Førstnevnte gir ikke opp og prøver seg stadig. Det må være lett dramatisk for Xerox å ha penger å bruke for å sikre seg en relevans for fremtiden, men bli stoppet av noe slikt helt plutselig.

Xerox har nemlig inn bud på de resterende HP-aksjene til 24 dollar stykket (der 18,40 dollar er i aksjer). Som en del av tilbudet vil HP-investorer få 24 milliarder dollar i kontanter av Xerox – i tillegg er de tilbudt aksjer i Xerox skulle handelen gå igjennom.”

Annonse


Dette er mer enn Xerox prøvde seg med forrige gang, og er nærmere HPs markedsverdi på 27 milliarder dollar.”

På mange måter ble derfor HP kanskje reddet av viruset denne gang, men det er grunn til å tro at Xerox ønsker å snu HP-styret til eget flertall en gang når verden er mer i vater.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse