Xiaomi Mi Mix Alpha
Xiaomi Mi Mix Alpha har en helt spesiell skjerm.

Annonse


Du har aldri sett en telefon med en bakside som denne

I forrige uke skrev vi om et ferskt Apple-patent for en smarttelefon (iPhone) som har en heldekkende skjerm som strekker seg rundt baksiden av telefonen.

Men et selskap har allerede utviklet en fungerende prototyp av en telefon som gjør det samme. Vi fikk først høre om Xiaomi Mi Mix Alpha i fjor høst, men nå har Marques Brownlee, som står bak YouTube-kanalen MKBHD, fått kloa i prototypen.

Videoen, som du kan se under, gir oss den mest detaljerte titten på Mi Mix Alpha hittil.

Nesten alt er skjerm

Vi skulle gjerne tafset på denne selv, men foreløpig er det bare MKBHD som har fått den muligheten.

Annonse


Det er åpenbart skjermen som er det virkelig «store» med denne telefonen. Den strekker seg over sidene og helt rundt telefonen. Den eneste delen av telefonen som ikke er skjerm, er kamerastripen på baksiden.

Spesifikasjoner

Men Mi Mix Alpha er også habil når det gjelder maskinvare. Den kjører Qualcomm Snapdragon 855 Plus, har 512 GB UFS 3.0-lagring og 12 GB RAM. Dog er batteriet på «bare» 4,050mAh, noe som fort kan bli i det minste laget med en såpass stor skjerm.

Og forresten: den har et 108 MP-kamera på baksiden, akkurat som Xiaomi Mi Note 10.

Tung og tykk

Marques Brownlee bemerker at Mi Mix Alpha er en tung og tykk telefon. Det skyldes blant annet at telefonens chassis er av metall og at kamerastripen er i keramikk.

Brownlee lar seg imponere over telefonen, men prototypen er ikke feilfri. Skjermen, som strekker seg rundt telefonen, registrerer nemlig trykk når den ikke bør gjøre det. Xiaomi har dermed fortsatt en jobb å gjøre, slik at risikoen for utilsiktede handlinger minskes.

Er dette mobilfremtiden?

Kilde:
MKBHD

Annonse