Windows 7
Free Software Foundation ber Microsoft om å lansere Windows 7 som gratis programvare med åpen kildekode.

Annonse


Ber Microsoft lansere Windows 7 som gratis programvare med åpen kildekode

14. januar avsluttet Microsoft kundestøtten for Windows 7, noe som innebærer at det ikke kommer flere oppdateringer til OS-et. Unntaket er for myndigheter og bedrifter som betaler store summer for å få utvidet support i to år til.

Startet underskriftskampanje

Mange har oppgradert til Windows 10 nå (du kan fortsatt gjøre det gratis), men slett ikke alle ønsker å oppgradere til tiern. Noen mener Windows 7 bør få leve videre som et åpent kildekode-prosjekt.

Det er Free Software Foundation som nå krever at Microsoft slipper Windows 7-koden ut i det fri. Organisasjonen har opprettet en underskriftskampanje der kravet blir fremsatt.

I kampanjen står det følgende:

Annonse


«Vi ber dem om å lansere Windows 7 som gratis programvare og gi det til miljøet for videre studering og forbedring. Fordi allerede finnes en tradisjon for å lansere noen av kjernefunksjonene i Windows-verktøy som gratis programvare, har Microsoft ingenting å tape ved å befri en versjon av deres operativsystem som de selv sier har «nådd enden av sitt liv».

Aldri si aldri?

Ideen er radikal og sannsynligvis helt urealistisk. Microsoft er ikke tjent med at Windows-brukere er på Windows 7 – Redmond-selskapet ønsker selvfølgelig at brukerne migrerer over til Windows 10.

Et fascinerende forslag er det like fullt. Og som The Register påpeker: For ti år siden hadde ingen trodd at Microsoft ville lansere en Windows-versjon som bestod av en Linux-«kernel», men nettopp det har Windows 10 nå fått.

Underskriftskampanjen som Free Software Foundation startet har i skrivende stund fått i overkant av 7 000 signaturer.

Tror du Microsoft noen gang lanserer Windows 7 med åpen kildekode?

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse