Windows 7 logo
Myndigheter og bedrifter må betale Microsoft store summer for å motta sikkerhetsoppdateringer de neste to årene.

Annonse


Tyske myndigheter må betale 8 millioner kroner i Windows 7-«bøter»

I forrige uke, fra og med 14. januar, ble den offisielle kundenstøtten for Windows 7 avsluttet. Det innebærer at brukere av dette OS-et ikke får flere oppdateringer, verken nye funksjoner eller feilrettinger.

Med andre ord: heretter bruker man Windows 7 på egen risiko.

Les også: Så enkelt får du Windows 10 gratis

Flere millioner kroner i avgifter i året

Men fortsatt er én av fire brukere fortsatt på Windows 7. Det inkluderer mange bedrifter og organisasjoner. Og for disse kan valget om å ikke oppgradere til Windows 10 bli et kostbart valg. Et eksempel som illustrerer dette er at tyske myndigheter – bare i år – forventer en ekstrakostnad på 800 000 euro, ca 7, 9 millioner kroner. Disse pengene må betales direkte til Microsoft som et ledd i selskapets «Extended Security Updates (ESU)-program.

Annonse


33 000 maskiner med Windows 7

ESU gjør det mulig for myndigheter og bedrifter å betale for Windows 7-støtte i to år til. Hvis man betaler summen Microsoft krever, kan man da få sikkerhetsoppdateringer frem til 10. januar 2023.

Tyske myndigheter har fortsatt 33 000 PC-er som fortsatt kjører det pensjonerte operativsystemet.

Irske myndigheter forventer også å betale et millionbeløp til Microsoft i år. Ifølge irske medier vil Irlands helsedepartement betale ca 1,1 millioner euro, omlag 11 millioner kroner, for å fortsatt motta sikkerhetsoppdateringer i 2020. Den samme summen må også betales i 2021. Irske myndigheter har fremdeles 46 000 maskiner på sine nettverk som kjører Windows 7.

Kilde:
ZDNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse