Microsoft Edge
Dette er den nye Edge-logoen.

Annonse


Du kan laste ned nye Edge “med Chrome” nå, men merk deg dette

I går avviklet Microsoft kundestøtten for Windows 7, noe som innebærer at det ikke kommer flere oppdateringer til OS-et lenger. Microsoft ønsker naturligvis å få deg over på Windows 10 og det er fortsatt mulig å oppgradere uten å betale noe som helst.

Og nettopp brukere av Windows 10 (Home eller Pro-utgaven) vil i dag få tilgang til en helt ny nettleserer: Microsoft Edge.

Oppdatert, 18:07:

Microsoft har lansert Edge basert på Chromium i ferdig utgave.

Annonse


Last ned.

Støtter alle Chrome-utvidelser

I motsetning til gamle Edge, som brukte EdgeHTML, er den nye utgaven bygget på Chromium-motoren. Det er gode nyheter til deg som planlegger å skrote Chrome, men som gjerne vil beholde utvidelsene.

Nye Edge støtter nemlig alle Chrome-utvidelser. I tillegg skal du kunne oppleve bedre kompatibilitet med nettsider, raskere lastetider og bedre sikkerhet – blant annet sporingsbeskyttelse. Edge støtter også «Profiler», slik at du kan dele nettleseren med andre uten å måtte opprette separate Windows 10-kontoer.

Nye Edge har vært tilgjengelig for betatestere i mange måneder og ble like før jul tilgjengelig som en «release candidate», altså en versjon som var tilnærmet lanseringsklar.

Kommer i kveld

Edge blir tilgjengelig for Windows 10, Windows 7, Windows 8 og macOS. En stabil, lanseringsklar versjon er ventet å bli sluppet i løpet av kvelden.

Nettleseren kan lastes ned fra denne nettsiden når den tid kommer.

Har du allerede testet Edge? I så fall; hva synes du?

Kilde:
ArsTechnica

Annonse


Annonse


Annonse