MEMC
OnePlus 8 får ny superskjerm.

Annonse


OnePlus-sjefen om nytt superpanel: – Sikre på at 120Hz-skjermen blir den beste i 2020

OnePlus bekrefter at de har utviklet et 2K-panel med oppdateringsfrekvens på 120Hz, noe som vil si at skjermen oppdaterer seg selv 120 ganger i sekundet.

Selskapet har allerede hatt skjermer med forholdsvis høy oppdateringsfrekvens; OnePlus Pro 7 har for eksempel et 90Hz-panel.

Les også: Er dette OnePlus 8?

Puster Samsung i nakken

I det siste har imidlertid flere produsenter lansert telefoner med enda høyere oppdateringsfrekvens. Både Asus ROG Phone 2, Razer Phone 2 og Sharp Aquos R3 har alle 120Hz-skjermer, og Samsungs kommende Galaxy S20 får etter alt å dømme også like høy oppdateringsfrekvens. Det ser ut til at 120Hz er i ferd med å bli den nye bransjestandarden.

Annonse


«OnePlus kunngjør i dag at de i 2020 lanserer neste generasjons skjerm, en 120 Hz skjerm drevet av flere innovative teknologiløsninger, designet for å gi en sømløs opplevelse» skriver OnePlus i en pressemelding.

– Dette vil være den beste smarttelefonskjermen i 2020, sier Pete Lau, administrerende direktør i OnePlus, på sitt sedvanlige ydmyke vis. Påstanden er foreløpig vanskelig å verifisere.

OnePlus 120Hz skjerm
Dette er OnePlus’ nye superskjerm.

Les også: Slik fungerer den «magiske» OnePlus-baksiden

OnePlus 8 får den nye superskjermen

Overfor The Verge har Lau bekreftet at selskapets neste flaggskip-telefoner, altså OnePlus 8-serien (navnet foreløpig ikke bekreftet) vil bruke disse skjermene.

Med et panel som støtter oppdateringsfrekvens på 120Hz får brukeren en «mykere» skjermopplevelse, samt at skjermen føles raskere. Dette er også en fordel under spilling, noe som er grunnen til at de første 120Hz-telefonene på markedet var dedikerte spilltelefoner.

Har optimalisert Android

OnePlus’ 120Hz OLED-panel er utviklet i samarbeid med Samsung. Ifølge Lau er det også gjort endringer til Android-grensesnittet, slik at OS-et kan utnytte skjermen på best mulig måte. Brukerne skal også kunne bytte mellom 60Hz og 120Hz, noe som kan være praktisk når man ønsker å spare batteriet.

Skjermen støtter også 10-bit fargedybde. Det betyr at den kan produsere 1.07 milliarder fargepaletter istedenfor 8-bit-paneler som produserer 16.7 millioner farger.

Bruker TV-teknologi

Panelet kommer også med en dedikert MEMC-brikke (Motion Estimation and Motion Compensation). Denne teknologien, som vanligvis brukes i TV-er, sørger for å sette inn flere bilder mellom eksisterende bilder. Målet med dette er å redusere bevegelsesuskarphet. For OnePlus’ del kan MEMC-brikken tilsynelatende oppskalere videoer som i utgangspunktet har få bilder i sekundet, til 120 bilder i sekundet.

«I tillegg til den økende oppdateringsfrekvensen på 120 Hz, er også skjermen forsterket med flere spennende og innovative teknologiløsninger. Dette inkluderer MEMC-teknologi for en mer sømløs videoavspilling, QHD+-oppløsning, og 4096 nivåer av automatisk lysstyrkekontroll, (fire ganger mer enn et gjennomsnittlig android-flaggskip)», skriver OnePlus i pressemeldingen.

Under ser du et eksempel på hva MEMC forsøker å oppnå:

MEMC
MEMC-teknologien reduserer bevegelsesuskarphet. Bildet stammer ikke fra OnePlus, men er lagt ved for å gi en representasjon av hva målet med funksjonaliteten er.

OnePlus-skjermen har for øvrig en berøringsfrekvens på 240Hz og kan nå 1 000 nits i lysstyrke.

Flere detaljer om 2020 for OnePlus, inkludert hvor 120 Hz skjerm vil være tilgjengelig, vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, opplyser OnePlus.

Kilde:
The Verge