fiskerocean
Ocean, Henrik Fiskers elbil, kommer på markedet i 2022 til godt under 400 000 kroner og derfor rimeligere enn Teslas billigste SUV, Model Y.

Annonse


Fiskers SUV er billigere enn Tesla Model Y – kan reserveres nå

Du husker kanskje at amerikanske-danske Henrik Fisker sin drøm om elbiler startet med et mageplask, men nå har de startet på nytt igjen fra bunnen av.

Kommer om to år

Karma var deres første bil, men det prosjektet gikk konkurs og varemerket er solgt til noen andre – altså en perfekt mulighet til å starte på nytt, og det er hva Fisker nå gjør med Ocean, en svært rimelig elbil som vil være tilgjengelig på markedet i 2022.

Fisker Ocean kan forhåndsreserveres for 250 dollar.

Se avdukingen:

Blir rimelig

Vi kjenner ikke prisen i Norge, men Fisker avslørte på CES at Ocean vil koste 37 499 dollar (331 314 kroner – Teslas rimegliste bil, Model 3, starter fra 383 900 kroner, mens Model Y starter på 441 000 kroner), eller 30 000 dollar i en rekke amerikanske delstater om man inkluderer skattefordeler.

Annonse


Funksjoner

Bilen vil kunne kjøre av seg selv, men flere detaljer om dette vil komme senere. Toppmodellen vil kunne klare 0 til 60 Mph på 2,9 sekunder, og bilen vil leveres med to eller firehjulstrekk.

Bilen ligger visstnok godt på veien grunnet et lavt batterityngdepunkt.

Her er det kule: batteriet vil delvis lade via solceller på taket, noe Elon Musk har snakket om at også han ønsker å gjøre – hvem kommer først i mål?

I løpet av et år vil Ocean kunne hente ut 1609 ekstra km (rundt 4,8 km ekstra daglig) takket være solcelle-taket, en kraftig oppgradering fra Karma som kun klarte 322 km.

Selskapet vil også tilby leasing for 3350 kroner måneden (omregnet fra dollar), som inkluderer all service.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse