HomeKit
Apple slipper HomeKit som åpen kildekode.

Annonse


Nå kan hvem som helst lage HomeKit-utstyr

Onsdag sprakk nyheten om at Google, Amazon, Apple og Zigbee Alliance skal utvikle en ny, åpen tilkoblingsstandard for smarthjemprodukter. 

Slipper deler av HomeKit som åpen kildekode

Det er sjelden disse teknologiselskapene konkurrerer med hverandre – de er tross alt hverandres argeste rivaler – men nå skal de altså bidra til å gjøre hverdagen enklere for både forbrukere og utviklere.

Apple har allerede tatt sitt første skritt i dette prosjektet. Selskapet åpner nå opp flere av sine smarthjemverktøy til tredjeparter. Deler av selskapets HomeKit Accessory Development Kit (ADK) blir nå fritt tilgjengelig for enhver utvikler som ønsker å eksperimentere med verktøyet, uavhengig om man har et forretningsmessig samarbeid med Apple eller ikke.

Enklere, sikrere og bedre kompatibilitet

Det nye samarbeidsprosjektet tar sikte på å tilby en plattform som øker kompatibilitet og sikkerhet, og ikke minst forenkler utviklingen av smarthjemprodukter. Prosjektet går under navnet «Project Connected Home over IP».

Annonse


«Prosjektet sikter på å gjøre det enklere for enhetsprodusenter å bygge enheter som er kompatible med smarthjem- og stemmetjenester slik som Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Assistant og andre», skrev Apple i pressemeldingen onsdag.

Hvem som helst kan bygge prototyp-enheter

Selv om Apple nå åpner opp deler av HomeKit-systemet sitt betyr ikke det at hvem som helst kan bruke verktøyene for å designe og lansere eget Apple-kompatibelt utstyr. Produsenter må fortsatt ta del i Apples HomeKit MFi Program for å få tilgang til den kommersielle utgaven av Accessory Protocol Specification, noe som er nødvendig for å kunne selge produktet.

Men, det åpningen av HomeKit-verktøyene gjør, er å legge til rette for at produsenter kan bygge prototyp-enheter før de eventuelt bestemmer seg for å bli en betalende MFi Program-partner. I praksis kan derfor hvem som helst bygge HomeKit-utstyr

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse