Windows Mobile
I 2010 arrangerte Microsoft-ansatte en «begravelse» av iPhone, i forbindelse med lanseringen av WIndows Mobile.

Annonse


R.I.P Windows 10 Mobile (2015-2019)

Tidligere i år kunngjorde Microsoft at de hadde bestemt seg for å avslutte Windows 10 Mobile-støtten.

Selskapet annonserte i januar at avslutningen ville bli markert offisielt 10. desember i år. Fra denne datoen er det nemlig slutt på sikkerhetsoppdateringer og patcher til Windows-telefonene.

Microsoft forklarer på sine nettsider hva dette betyr:

«Fra og med 10. desember 2019 er ikke lenger Windows 10 Mobile-kunder berettiget til å motta nye sikkerhetsoppdateringer, ikke-sikkerhetsrelaterte hurtigreparasjoner, gratis assistert støtte eller gratis oppdatering av teknisk innhold på nettet fra Microsoft. Tredjeparter eller betalte kundestøtteprogrammer kan fortsette å gi kundestøtte, men det er viktig å være oppmerksom på at Microsoft Kundestøtte ikke gir ut oppdateringer offentlig for Windows 10 Mobile.

Bare enhetsmodeller som er kvalifisert for Windows 10 Mobile, versjon 1709, støttes gjennom sluttdatoen. For telefonmodellene Lumia 640 og 640 XL var Windows 10 Mobile, versjon 1703 siste støttede OS-versjon, og kundestøtten avvikles 11. juni 2019».

Annonse


Appbutikken får fortsatt leve videre, opplyser Microsoft.

Slo ikke an

Windows 10 Mobile ble lansert i 2015 og skulle bidra til et mer sammenhengende økosystem for brukere av Microsofts operativsystemer. Men OS-et ble aldri den suksessen selskapet hadde håpet på.

Allerede i 2017 begynte Microsoft å dreie fokuset vekk fra Windows 10 Mobile og det kom stadig færre oppdateringer.

Tidligere i år oppfordret Microsoft brukerne om å bytte til iOS eller Android.

Hvis noen likevel ønsker å bruke sin Windows 10 Mobile-enhet etter 10. desember oppfordres de til å gjøre følgende:

«Kunder som forventer å fortsette å bruke Windows 10 Mobile-enheten sin etter 10. desember 2019, oppfordres til å opprette en sikkerhetskopi manuelt ved hjelp av Innstillinger->Oppdatering og sikkerhet->Sikkerhetskopi->Flere alternativer og deretter trykke på Sikkerhetskopier nå før den datoen».

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse