Nærmer seg slutten for Windows Mobile
2019 er det siste året Microsoft til gi support og oppdateringer til sine Windows Mobile-produkter.

Annonse


Microsoft til Windows Mobile-eiere: – Bytt til iOS eller Android

Microsoft har bestemt seg for å avslutte videreutviklingen av sine Windows Mobile-enheter. De har allerede sluttet å selge smarttelefoner med dette operativsystemet.

Formelt vil avslutningen markeres 10. desember i år, da blir det nemlig slutt på sikkerhetsoppdateringer og patcher til Windows 10-telefonene.

– Forpliktet til å støtte andre plattformer

Selv om det fortsatt vil være mulig å bruke dem etter denne datoen, anbefaler Microsoft brukerne å gå over til en annen plattform. Det blir klart gjennom et nytt support-dokument på Microsofts nettsider.

«Vi anbefaler at kunder går over til en Android eller iOS-enhet. Microsofts oppdrag er å legge til rette for at hver person og hver organisasjon på planeten skal kunne oppnå mer, dette tvinger oss til å støtte våre mobilapper på disse plattformene og enhetene», skriver Microsoft.

Annonse


Det er også verdt å nevne at opprettelsen av nye sikkerhetskopier for «innstillinger og noen applikasjoner» ikke vil fungere etter 10. mars 2020. Microsoft sier imidlertid at bildeopplastning og gjenoppretting fra sikkerhetskopier vil fungere ut 2020.

Dårlig apputvalg

Microsofts mobilplattform ble aldri den store suksessen selskapet hadde håpet på. Apputvalget var snevert fordi utviklere nedprioriterte denne plattformen.

Den store brukermassen uteble, og Microsoft så ingen annen utvei enn å skrinlegge prosjektet.

 

Kilde:
Macrumors

Annonse