S10 sensor
Det har slett ikke vært umulig å lure den ultralydbaserte fingersensoren i S10.

Annonse


Samsung dropper trolig skandalesensoren i fremtidige telefoner

2019 ble året da de tradisjonelle fingersensorene begynte å bli erstattet med nye fingersensorer som befinner seg under skjermen. Dette er utvilsomt spennende teknologi, men for Galaxy S10-eiere (og Note 10-eiere) har det også vært en kilde til frustrasjon.

Har ikke vært trygg

Samsung har måttet dytte ut flere oppdateringer for å forbedre stabiliteten og nøyaktigheten til fingersensoren i disse telefonene. Ustabil fingersensor var noe av det vi ga trekk for i vår anmeldelse av S10-telefonen som ble lansert i februar i år.

Les også: Det tok ham bare 15 minutter å lure fingersensoren i Galaxy S10

Men det mest alvorlige har likevel vært problemene som er knyttet til sikkerhet. Gang på gang har fingersensoren i S10-serien vist seg å være utrygg, noe som tidligere i høst førte til at flere banker svartelistet S10.

Annonse


Produsentene vurderer å droppe Qualcomm

Samsung har valgt å bruke teknologi fra Qualcomm for å tilby sin ultralyd-sensor i årets flaggskipserie (både S10 og Note 10). Men ifølge rapporter som kommer fra The Korea Times, er det en stor sjanse for at Samsung dropper denne teknologien i fremtidige telefoner.

Les også: Her låser han opp Galaxy S10 med et bilde av seg selv

Istedenfor vil Samsung bytte ut ultralyd-sensoren med en optisk fingersensor. De fleste fingersensorene som finnes under skjermen i telefoner er nettopp det – optiske. Disse blir av mange sett på som raskere og sikrere enn ultralyd-teknologien.

Kan de overbevise med ny sensor?

En telecom-ekspert som The Korea Times har snakket med hevder at også andre mobilprodusenter er skeptiske til å bruke Qualcomms ultralyd-sensorer i sine telefoner.

Noe som potensielt kan endre på dette er Qualcomms Snapdragon Tech Summit som foregår 3. – 5. desember. Der forventes det at selskapet annonserer andre generasjons ultralydbaserte fingersensor. Kanskje har Qualcomm fikset sikkerhets- og ytelsesproblemene?

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse