S10 fingersensor tricked
Det er slett ikke umulig å lure den ultrasoniske fingersensoren i S10. Alt du trenger er et fingeravtrykk, en 3D-printer og Photoshop.

Annonse


Det tok ham bare 15 minutter å lure fingersensoren i Galaxy S10

En av nyhetene i Galaxy S10-telefonene er fingersensoren i skjermen som baserer seg på ultralyd.

Men visste du at den kan lures ved hjelp av et 3D-printet fingeravtrykk stjålet fra eieren?

Reddit-brukeren darkshark9 har nå demonstrert at det er mulig.

Slik gjorde han det

Først sørget han for at sitt eget fingeravtrykk ble sittende igjen på et vinglass. Deretter brukte han S10-telefonen for å ta et bilde av fingeravtrykket, for så å bruke en 3D-printer for å lage en kopi av avtrykket.

Annonse


Ifølge Reddit-brukeren tok det tre forsøk før det 3D-printede avtrykket ble perfekt, men når det først gikk i boks fungerte malen like godt som fingeren når han forsøkte å låse opp telefonen.

Han hevder at prosessen kan ta så lite som 15 minutter hvis man virkelig er dedikert til jobben. I tillegg påpeker han at fingeravtrykket ofte er klistret over hele skjermen fordi eieren har trykket på den, så det er ikke nødvendigvis så vanskelig å få tak i avtrykket heller.

Sikrere enn ansiktsopplåsingen, men…

Ettersom fingersensoren i skjermen baserer på kapasitiv input, måtte han manuelt presse det 3D-printede avtrykket ned på skjermen for å få telefonen til å låses opp. Det hadde med andre ord ikke vært nok å bare legge avtrykket på skjermen. 

Selv om fingersensoren er ganske mye sikrere enn S10-telefonenes ansiktsopplåsning, er førstnevnte heller ikke den sikreste innloggingsmekanismen. Faktisk er det sikrere å bruke en tallkode.

Du kan se flere bilder av metoden Reddit-brukeren fulgte på Imgur.

via Gfycat

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse