Google Stadia
Ikke alle er imponert over kvaliteten på spillene i Google Stadia.

Annonse


Lyver Google om Stadia?

Forrige uke ble Google Stadia lansert for offentligheten, med varierende grad av suksess.

Oppskaleres

En ting brukerne klager på er mangelen på den lovte bildekvaliteten. Google lover at spillene skal strømmes i 4K, men mange har oppdaget at realiteten, tilsynelatende, er en helt annen.

Både Destiny 2- og Red Dead Redemption 2-spillere har opplevd at spillet strømmes i alt annet enn 4K.

Eurogamer kan bekrefte at sistnevnte spill tegnes i 1440p og oppskaleres til 4K på Chromecast Ultra.

Annonse


1080p

The Verge har snakket med Bungie, utviklerne av Destiny 2. Selskapet bekrefter overfor nettstedet at Stadia-utgaven av spillet ikke er den samme 4K-versjonen som man får på andre plattformer. Stadia-utgaven av spillet tegnes i 1080p, og i likhet med RD2, oppskaleres det til 4K. Slik situasjonen er nå, får du rett og slett ikke spilt Destiny 2 i 4K med Stadia.

Dermed er realiteten en annen enn det Googles Phil Harrison lovte. Han lovte nemlig at alle spill skal kjøre i 4K med 60 bilder i sekundet. Men verken Red Dead Redemption 2 eller Destiny 2 gjør altså det.

Har du mottatt Stadia? Del din opplevelse med tjenesten i kommentarfeltet!

Kanskje ikke den smarteste PR-strategien?

Her er det vanskelig å se på situasjonen som noe annet enn at Google har tabbet seg ut. Problemet er selvfølgelig at selskapet gikk for hardt ut og lovte for mye. For hva om Google hadde sagt at målet var strømming i 4K, men at brukerne kunne oppleve forskjeller i kvaliteten i begynnelsen, fordi Stadia fortsatt befinner seg tidlig i utviklingen? Da hadde fallhøyden vært betydelig mindre. Ved å love «gull og grønne skoger» med 4K-kvalitet og 60 bilder i sekundet for alle spill, blir fallhøyden mye større.

Hva har Google å si til sitt forsvar? Dette:

«Stadia strømmer i 4K og 60 bilder i sekundet og det inkluderer alle aspekter av vårt grafikk-system, fra spill til skjerm: GPU, encoder og Chromecast Ultra leverer alle 4K til 4K-TV-er med en passende internett-tilkobling. Utviklere som lager Stadia-spill jobber hardt for å levere den beste strømmeopplevelsen for hvert spill. Som du ser på alle plattformer, inkluderer dette ulike teknikker for å oppnå best mulig kvalitet. Vi gir utviklere frihet når det gjelder hvordan man kan oppnå den best mulige kvaliteten og bildeoppdateringsfrekvensen på Stadia. Vi er imponert over hva de har fått til», skriver Google i en uttalelse, ifølge 9to5Google.

Kilde:
9to5Google

Annonse