Huawei Windows
Huaweis Windows-fremtid ser plutselig lysere ut igjen.

Annonse


Microsoft får selge programvare til Huawei igjen

Som en følge av USAs svartelisting av Huawei, måtte det kinesiske selskapet trekke flere Windows-maskiner fra markedet, både eksisterende og planlagte lanseringer.

Les også: Nå er de borte fra Microsoft-butikken

Kan endelig handle igjen

Microsoft og alle andre amerikanske selskaper mistet lisensen som gjorde det mulig å handle med Huawei. Men nå har Trump-administrasjonen godkjent en ny lisenssøknad fra Microsoft.

Med den nye lisensen kan Microsoft selge «programvare for massemarkeder». Nøyaktig ha dette betyr er noe uklart, men etter alt å dømme betyr dette at Huawei kan selge maskiner med Windows igjen.

Microsoft delte følgende uttalelse med Reuters.

«20. november godkjente handelsdepartementet Microsofts søknad om en lisens som gjør det mulig å eksportere programvare for massemarkeder til Huawei. Vi setter pris på departementets handling som en respons på vår søknad».

Har godkjent rundt 150 nye lisenser

Som vi har nevnt tidligere har USA åpnet opp for å dele ut handelslisenser til utvalgte selskaper, dersom flere viktige kriterier blir møtt. Et av dem er at Trump og resten av styresmaktene i landet ikke anser lisensene som en trussel mot rikets sikkerhet.

Det er ikke bare Microsoft som nå har fått en fornyet lisens. Flere amerikanske selskaper skal den siste tiden ha fått muligheten til å gjenoppta handelen med Huawei.

En offisiell representant for handelsdepartementet i USA sier til Reuters at regjeringen har prosessert ca halvparten av de 300 lisenssøknadene som har kommet inn. Halvparten av disse har blitt godkjent.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse