macbookpro16
MacBook Pro 16 ble lansert i dag med nytt tastatur med fysisk ESC-knapp, bedre ytelse og en mer lyssterk skjerm.

Annonse


Apple: – Dette klagde kundene mest på

Apple avslørte endelig nye MacBook Pro 16 som blant annet har et nytt tastatur hentet fra den eksisterende tastatur-serien fra Apple, nemlig Magic Keyboard.

Sliter med tastaturteknologi

Selskapet har i mange år hatt problemer med å utvikle et flatt tastatur som tåler støv og annet smuss som går under tastene – skjer dette kan brukeren oppleve fantom-tasting og andre problemer.

Schiller påpeker i intervjuet med Cnet at det å designe tastaturer er skikkelig vanskelig, noe folk kanskje ikke har tenkt nok på, og at “de fleste tastaturer i bransjen er uendret fra 10 til 20 år”.

På spørsmålet om at Touch Bar ikke brukes, mener Schiller dette ikke stemmer lenger og at “de aller fleste programmene bruker Touch Bar nå.”

Annonse
Den største plagen etter et tastatur som ikke fungerer

Nå avslører Phil Schiller at den aller største plagen blant eiere av en MacBook med TouchBar at disse maskinene mangler en fysisk ESC-knapp, dette er på plass i den nye modellen:

“Det er et ganske stort antall kunder som bruker Touch Bar og ser stor fordel i noen av funksjonene, men det var også noen klager. Hvis jeg skulle rangere klagene er den største at kundene foretrekker en fysisk Escape-knapp. Mangelen på dette var en hard overgang for mange”, forklarer Schiller til Cnet.

“Vi bestemte oss for at vi i stedet for å fjerne berøringsfeltet og miste fordelene noen nyttegjør, så kunne vi i stedet legge til en ekte Escape-tast. Mens vi endret på dette, hadde vi allerede med nye MacBook Air opprettet en diskret Touch ID-knapp. Folk liker virkelig den ordningen, så beslutningen ble tatt om å beholde berøringslinjen, men også å skape rom på hver side for Escape-tasten og Touch ID-tasten. Det er den beste løsningen for det største antall mennesker vi har snakket med som klaget”.

Schiller om butterfly-tastene mange klager på

“Som du sikkert er klar over, startet vi for en del år siden å bruke en ny tastaturteknologi med butterfly-taster. Et par ting gjorde disse tastene veldig bra, som å skape en mye mer stabil opplevelse. Det føltes mer fast og flatt under fingeren. Noen liker dette, andre ikke så mye. Vi opplevde en veldig blandet reaksjon. Vi hadde noen kvalitetsproblemer vi måtte jobbe med. Gjennom årene har vi foredlet tastaturdesignet, og vi er nå på tredje generasjon, og mange er langt mer fornøyde med det nå som vi har forbedret det”.

Schiller sier at mange kunder han snakket med forklarte de elsker Magic Keyboard, og at dette var årsaken til at de implementerte dette tastaturet i nye MacBook Pro 16.

Mac- og iPad-fremtiden er separat

Schiller skyter igjen ned ideen om å smelte sammen iPad og Mac fordi “en mellomting aldri er like bra som den individuelle fristtåtende tingen”.

“Vi mener at den beste PC-en er en Mac, og vi ønsker å fortsette på den veien vi er på. Vi mener den beste nettbrett-opplevelsen leveres av en iPad, så vi kommer til å fortsette med denne tankegangen”.

Og for de som håper etter alle disse årene: nei, Mac får ikke berøringsskjerm. Schiller mener kundene i stedet ønsker den beste tastatur- og trackpad-opplevelsen de kan få.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse