Waymo Ubera
Waymo - tidligere kjent som Googles bilprosjekt - skal nå teste fullstendig førerløse biler på veien i USA

Annonse


Denne konklusjonen er et slag i trynet for Uber

Uber sier at de nå, sannsynligvis, må inngå en lisensavtale med Waymo, eller gjøre kostbare endringer i programvaren for sin selvkjørende bil-teknologi.

Det er status etter at en juridisk ekspert har fastslått at Uber fremdeles bruker teknologi fra Alphabet-selskapet Waymo.

Forsinker utviklingen

Uber innrømte nylig at uenigheten mellom dem og Waymo kan føre til at utviklingen av deres selvkjørende bil-teknologi kan blir begrenset eller utsatt.

Uber og Waymo er i et intenst kappløp om utvikling av programvare og maskinvare for slik teknologi. Målet er å etter hvert kunne tilby førerløse taxitjenester og leveranser.

Annonse


Uber måtte betale Waymo 245 millioner dollar

I februar i fjor inngikk Uber og Waymo et forlik etter en rettssak der førstnevnte selskap var anklaget for å ha stjålet konfidensielle ideer fra Alphabet-selskapet. Uber skal ha ansatt tidligere Waymo-ingeniører som hadde skaffet tilgang til intellektuell eiendom som i utgangspunktet tilhørte Waymo (9 GB!).

Waymo sier i en uttalelse til Reuters at eksperternes vurdering «ytterligere bekrefter Waymos anklager om at Uber ha misbrukt vår intellektuelle programvare-eiendom».

Selskapet sier at de vil jobbe videre for å forsikre seg om at Uber ikke får tilgang til den aktuelle teknologien.

Les også: Ubers selvkjørende bil tok livet av kvinne – hadde glemt å ta høyde for dette

Blir dyrt uansett

I fjor sa Uber-direktør Dara Khosrowshahi at han følte seg trygg på at selskapet ikke brukte Waymo-teknologi i verken maskinvare eller programvare. Men i april i år kunngjorde Uber at ekspertene var uenige i denne påstanden. Nå er det altså konkludert med at Uber fortsatt bruker Waymo-teknologi.

Nå må Uber gjøre endringer eller inngå en avtale med Waymo. Uansett hva de lander på, blir det en dyr affære for Uber.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse