Linus Torvalds

Annonse


Linus Torvalds: – Jeg er ikke en programmerer lenger

Finske Linus Torvalds har sluttet å holde foredrag, men denne uken stilte han opp i en samtale med VMware-sjefen Dirk Hohndel under Open Source Summit Europe i Lyon.

– Kan ikke programmering lenger

Der kunne Torvalds avsløre at han ikke lenger ser på seg selv som en programmerer.

– Jeg kan ikke programmering lenger. Mesteparten av koden jeg skriver, skriver jeg i mine e-poster. Hvis noen sender meg en patch svarer jeg med pseudokode i e-posten. Jeg er så vant til å redigere patcher nå at noen ganger redigerer jeg dem og sender patchene videre uten å teste dem. Jeg skriver bokstavelig talt i e-posten «Jeg tror dette er hvordan det burde gjøres, men dette er slik jeg gjør det, jeg er ingen programmerer, sa Torvalds til en forsamling som nok kollektivt hevet på øyenbrynene.

Så hva er jobben din, spurte Hohndel.

Annonse


– Jeg leser og skriver masse e-post, til syvende og sist er jobben min å si nei, Noen må jo si nei til visse patcher eller «pull-requests». Og siden utviklere vet at dersom de gjør noe jeg sier «nei» til, kommer de til å skrive bedre kode.

Kodeforvalter – ikke programmerer

Torvald har med andre ord lagt opp karrieren som en fullblods programmerer. Istedet forvalter han nå kode som kodeansvarlig.

– Jeg ser på det som et av mine hovedmål å være veldig responsiv når folk sender meg patcher. Jeg sier ja eller nei innen en dag eller to.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse