Fitbit

Annonse


Google-eieren vil kjøpe Fitbit

I september kunne vi skrive at Fitbit vurderer å selge selskapet. Google ble pekt på som en potensiell kjøper, og nå skriver Reuters at Googles morselskap, Alphabet har gitt et bud på produsenten av fitnessarmbånd og smartklokker.

Det hevder kilder med kjennskap til saken overfor nyhetsbyrået.

Fitbit-aksjen til værs

Samtidig påpekes det at det ikke er noen garanti for at forhandlingene ender opp med en avtale. Hvor mye Alphabet er villig til å gi for Fitbit er ikke kjent.

Men spekulasjonene har uansett påvirket Fitbit-aksjene – de steg nemlig 27 prosent etter at nyheten sprakk. Alphabet-aksjene steg 2 prosent.

Annonse


Tøff konkurranse

Fitbit var tidlig ute i markedet med såkalte wearables, men i løpet av de siste årene har Apple og Samsung tatt stadig større markedsandeler. Huawei og Xiaomi har også i aller høyeste grad meldt seg på i konkurransen.

Skuffende salg av Fitbits billigste smartklokke, Versa Lite, har blant annet tvunget selskapet til å senke sine inntektsforventninger for 2019.

I august lanserte selskapet sin nyeste smartklokke, Versa 2. Smartklokken har støtte for Amazons taleassistent Alexa, nettbaserte betalinger og støtte for lokal lagring av musikk.

Kilde:
Reuters