Slik ser det ut på innsiden av SpaceXs Crew Dragon.

Annonse


Nærmer seg take-off for SpaceX første bemannede romferd

I samarbeid med NASA skal SpaceX bruke sin Crew Dragon-kapsel for å frakte mennesker til Den internasjonale Romstasjonen (ISS).

Og det er ikke lenge til oppskytingen skal finne sted. Ifølge NASA-sjef Jim Bridenstine skal det skje i løpet av første kvartal neste år, så lenge «alt går etter planen».

Les også: Her testes planen som er «100 ganger vanskeligere enn noe NASA-prosjekt»

Historisk

Det vil i så fall bli første gang på ni år at NASA sender mennesker til ISS fra amerikansk jord. For SpaceX vil imidlertid bragden være større – selskapet har nemlig ikke hatt bemannede turer i rommet før.

Annonse


NASAs kunngjøring tyder på at de har tro på at SpaceX’ Crew Dragon er trygg å bruke til en bemannet ferd, til tross for at kapselen eksploderte under en bakketest i april.

Fallskjerm Crew Dragon
SpaceX gjennomførte i mars en vellykket test av fallskjermsystemet på Crew Dragon.

Besøkte SpaceX

NASAs Jim Bridenstine kom med beskjeden da han snakket med journalister i forbindelse med et besøk hos SpaceXs hovedkvarter i Hawthorne i California. Under besøket ble Bridenstine vist rundt i selskapets produksjonslokaler.

Før Crew Dragon skal ut i aksjon, må den gjennom flere tester. Blant annet skal det gjennomføres omfattende tester av funksjon som skal sørge for at kapselen kommer seg i trygt tilbake til planeten vår dersom det oppstår motorproblemer.

Crew Dragon har for øvrig besøkt ISS allerede – det skjedde i mars 2019. Den gang var det dog uten mennesker ombord.

Se hvordan astronautene kommer til å ha det på innsiden av Crew Dragon:

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse