Surface Duo
Surface Duo skal kjøre Android. Det får Windows-fans til å reagere.

Annonse


– Gi oss en Surface Duo med Windows!

Onsdag viste Microsoft frem mange nye Surface-produkter. En av de mest spennende produktene var kanskje Surface Duo, en slags brettbar telefon/nettbrett som kjører Android.

Men det faktum at Duo kjører Android, er ikke alle fornøyde med.

For som kjent skal Microsoft også lansere en Surface-maskin – Neo – som kjører Windows 10X. Hvorfor kan ikke Microsoft tilby Duo med dette OS-et?

Duo med Windows og Android-emulering?

Nå har det blitt opprettet en underskriftskampanje på Change.org der Microsoft blir bedt om å revurdere sitt valg om å droppe Windows 10X i Duo.

Annonse


«Den nylig annonserte Surface Duo som kjører KUN Android, oppnår ikke det mange UWP-utviklere og Microsoft-fans ønsker. Vi ønsker en Surface Duo-enhet som kjører det nye Windows 10X-OS-et og som kan emulere Android-apper», heter det i beskrivelsen av kampanjen.

Ingen universiell Windows-app

UWP er navnet på plattformen som lar utviklere designe apper som fungerer på tvers av «alle» enheter og formfaktorer.

«Da UWP ble annonsert lovte dere at én kodebase skal kunne kjøre på alle formfaktorer – inkludert telefoner og andre lommevennlige enheter (…). Ved å annonsere en Android-eksklusiv Surface-enhet smeller dere igjen døra for muligheten til at det noen gang skal kunne eksistere enn virkelig universiell Windows-app».

Panay: – Alt over mobiler skal kjøre Windows

Sannsynligheten for at Microsoft snur er nok ganske liten. For Surface-sjef Panos Panay har i et intervju sagt at Microsoft kommer til å bruke Android for «mobil-enheter», og at «alt over det» skal benytte seg av Windows.

Her kan du for øvrig se den første promo-videoen for Surface Duo:

Hva mener du om Microsofts valg?

Kilde:
Neowin

Annonse