Tesla Smart Summon
Det har blitt populært å teste Smart Summon.

Annonse


Myndighetene undersøker Smart Summon-ulykker

Amerikanske trafikkmyndigheter skal undersøke flere tilfeller der Teslas Smart Summon-funksjon har vært involvert i ulykker i USA.

Kjører til eieren på egen hånd

Funksjonen, som gjør det mulig å tilkalle sin egen bil så lenge den ikke befinner seg lenger enn 60 meter unna, har ført til flere skader og nesten-ulykker siden Tesla-eiere fikk full tilgang til funksjonen etter forrige ukes store oppdatering.

Ved hjelp av Tesla-appen på telefonen, som nærmest fungerer som en fjernkontroll, kan Tesla-en kjøre til eieren helt på egen hånd.

På Teslas nettsider skriver selskapet følgende om Smart Summon:

Annonse
«Din parkerte bil vil finne deg hvor som helst på en parkeringsplass. Virkelig».

Men Smart Summon har allerede ført til en rekke skumle hendelser. I sosiale medier har det dukket opp mange videoer av Tesla-er som nesten krasjer med andre biler. Det er ikke nødvendigvis Tesla-ens skyld i alle tilfellene, hendelsene er alvorlige nok til at myndighetene vil se på saken.

– Vi nøler ikke med å handle

National Highway Traffic Safety Administration er kjent med de nye tilfellene av nesten-ulykker og kollisjoner der Smart Summon har vært delaktig.

«Vi er kjent med rapportene relatert til Teslas Summon-funksjon. Vi er i pågående samtaler med selskapet og vi fortsetter å samle inn informasjon. Sikkerhet er NHTSAs øverste prioritet og vi vil ikke nøle med å handle dersom det finnes bevis for en sikkerhetsrelatert defekt», sier en NHTSA-talsperson ifølge Reuters.

Ifølge Tesla-sjef Elon Musk ble Smart Summon brukt mer enn 550 000 ganger iløpet de første dagene etter lansering.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse