Tesla Smart Summon
Mange har testet Smart Summon de siste dagene, med varierende resultat.

Annonse


Teslas nye funksjon skaper kaos. – Min første test gikk ikke så bra, Elon musk

Med den store Tesla-oppdateringen (V10) som kom forrige uke fikk Tesla-eiere for alvor tilgang til Smart Summon.

Denne funksjonen lar Tesla-eiere som har pakken som inkluderer selvkjørende egenskaper, tilkalle sin egen bil så lenge den ikke befinner seg lenger enn 60 meter unna.

Skaper farlige situasjoner

Spente Tesla-eiere har de siste dagene testet funksjonen for å se om den fungerer som markedsført. Spesielt har parkeringsplasser på kjøpesentre blitt et yndet mål for eksperimentering av funksjonen. Det er jo tross alt parkeringsplasser funksjonen er designet for.

Men det har også bidratt til å skape kaos flere steder. Her er et knippe utvalgte videoer der ikke alt går som planlagt:

Annonse


Er den klar?

Tesla påpeker i lanseringsnotatene for V10-oppdateringen at «du er fortsatt ansvarlig for bilen din og at du må følge med på den og dens omgivelser hele tiden. Den må være innen synsrekkevidde fordi den ikke alltid oppdager hindringer. Vær spesielt forsiktig rundt fotgjengere, sykler og biler», skriver selskapet.

I sosiale medier diskuteres det nå heftig om Smart Summon egentlig er klar for offentligheten. Eller om offentligheten er klar for Smart Summon.

Funksjonen er designet for å brukes på offentlige og private parkeringsplasser. Elon Musk har tidligere i et intervju uttalt at parkeringsplasser er «bemerkelsesverdig vanskelig problem å løse».

Kilde:
Electrek

Annonse