Annonse


Vil du ha denne el-bilen må du betale 11 millioner kroner

Drako Motors er et Silicon Valley-basert selskap som nå har avduket en helelektrisk superbil – Drako GTE.

Den skal produseres i et begrenset antall, få en skyhøy pris, men også vanvittige spesifikasjoner.

Les også: Henrik Fisker går rett i strupen på Tesla – trakk sløret av elektrisk SUV med rekkevidde på nesten 50 mil

Selskapet drives av Dean Drako, mannen som blant annet grunnla Barracuda Networks. Han påpeker at bilen ikke befinner seg på et konsept-nivå, eller i prototyp-stadiet – neida – Draco Motors har utviklet en fungerende bil. Den ble nylig demonstrert under Quail Motorsports Gathering i Carmel i California.

Annonse
Ser du likheten?

Det er ingen hvem som helst som har designet Drako GTE. Lowie Vermeersch har blant annet tidligere designet en rekke Ferrari, Maserati og Pininfarina-biler.

Les også: Er dette den råeste elbilen du har sett?

Og hvis du ser noen likhetstrekk med Karma (tidligere Fisker) er ikke det en tilfeldighet – strukturen på karosseriet stammer nemlig fra Fisker.

Fisker eMotion
Drako GTE har mange likhetstrekk med Fisker eMotion.

Ellers er det verdt å nevne at dette er en sedan med fire seter. Bortsett fra det er det lite som minner om en familiebil.

Saken fortsetter under bildet.

Monster

GTE har fire elektriske motorer – en på hvert hjul. Kombinert kan disse levere 1 200 hestekrefter og et dreiemoment på 8,800 Nm. Bilen skal kunne nå en toppfart på 331 kilometer i timen.

Et 90 kWH-batteri sørger for å levere elektrisitet til bilen, og batteriet kan lades gjennom 150 kW-uttak. Drako Motors sier ingenting om rekkevidde eller hvor lang tid det tar å lade opp batteriet.

Men så er det heller ikke så viktig for de fleste av oss. Denne bilen er nemlig for spesielt interesserte. Veldig spesielt interesserte. Det skal produseres kun 25 biler og prislappen? 1.25 millioner dollar, altså ca 11.2 millioner kroner.

De første kundene skal etter planen motta bilen i 2020.

Kilde:
Electrek / Drako Motors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse