macbook-pro-15-2015-tilbakekalling
FFA forbyr flypassasjerer fra å reise med MacBook Pro 15-tommer fra 2015.

Annonse


Forbyr brannfarlig MacBook på alle amerikanske fly

I etterkant av den omfattende tilbakekallingen av 15-tommers MacBook Pro fra 2015 har det amerikanske luftfartstilsynet bannlyst den aktuelle modellen fra alle fly på grunn av oppheting- og brannfare, melder Bloomberg.

Følger vanlige prosedyrer

Det var tidlig i sommeren at Aple annonserte et frivillig tilbakekallingsprogram for MacBook Pro-modeller solgt mellom september 2015 og februar i 2017. Disse modellene kan potensielt ha et batteri som kan overopphete og dermed utgjøre en brannrisiko.

I en uttalelse til Bloomberg forteller FFA (Federal Aviation Administration) at store amerikanske flyselskaper har blitt varslet angående tilbakekallingen og instruert til å følge det som er normale prosedyrer i situasjoner hvor produkter med en aktuell tilbakekalling er involvert, og at det er relatert til batteriet.

Fremover betyr det at maskinene som er rammet og som ikke har blitt levert til Apple for erstatning ikke er tillatt på fly.

Annonse


Mildere i Europa

Tidligere denne måneden var også det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået ute med en melding om å sørge for at man har slått av MacBook-modellen det gjelder, og at den ikke brukes under flyturen.

Dersom du har en 15-tommers MacBook Pro av denne typen som du ikke har sendt inn til Apple så må du sørge for å følge de riktige trinnene for å gjøre dette så snart som mulig.

Kilde:
MacRumors

Annonse