macbook-batteri-tilbakekalling
Slik gikk det med Steven Gagne sin MacBook Pro. Maskinen var koblet fra strøm og skjermen var lukket.

Annonse


Derfor tar du Apples tilbakekalling på alvor – kan ha alvorlige konsekvenser

En defekt battericelle er en defekt battericelle og da spiller det ingen rolle om det er en MacBook Pro du sitter med eller en annen maskin fra en rivaliserende produsent – det kan ha store konsekvenser som i verste fall kan sette fyr på det som befinner seg i omgivelsene.

Slik sjekker du

Det er også grunnen til at du bør sende inn din enhet om den er rammet av batterifeilen. Vi har tidligere skrevet hvordan du sjekker hvorvidt din MacBook kvalifiserer seg: det må være en Pro-enhet med 15-tommer skjerm fra 2015, solgt mellom september 2015 og februar 2017. For sikkerhetsskyld bør ikke la deg begrense av dette heller – dersom du har kjøpt et annenhåndsprodukt eller et som var restvare etter denne perioden så kan det hende at maskinen din er blant de med batteridefekt.

Deretter sjekker du serienummeret på her på Apples egne nettside, og oppsøker en autorisert Apple-forhandler dersom resultatet er positivt.

Vi har blitt fortalt av Eplehuset at de som har kjøpt den aktuelle MacBook-en skal ha fått e-post om tilbakekallingen, men det er ingen garanti for at alle kan se denne e-posten.

Annonse




Dokumenterte branntilfelle på Facebook

Tilbakekallingen ble altså annonsert av Apple den 20. juni etter at selskapet hadde observert 26 tilfeller av overoppheting- og branntilfeller. Et av de som ble utsatt for dette er Steven Gagne som dokumenterte hendelsen på Facebook kun tre dager før Apple gikk ut med tilbakekallingen.

I Steven sitt tilfelle hendte det uten at maskinen var i bruk, og heller var den ikke til lading. Han reagerte på et stort smell som ble etterfulgt av en sterk kjemisk lukt. Heldigvis var den plassert på et bord og ikke der han vanligvis har den, mellom bøker og ark eller på sofaen. 

Av bildene og beskrivelsen så er det ikke tvil om hvorfor Apple mente at man ikke burde bruke maskinen i mellomtiden og at den burde sendes inn så raskt som mulig – om ikke dette kan overbevise deg så aner vi ikke hva som kan. Det skal dessuten sies at det faller eieren til gode å skifte batteriet til et nytt helt gratis, da det er naturlig å ha brukt den en del etter disse årene.

Til opplysning: undertegnede hadde en maskin som kvalifiserte seg til batteribytte. Denne har blitt sendt inn med beskjed om at det tar mellom to og tre uker før jeg får den tilbake, ettersom de sender den utenlands og dette ikke kan gjøres med flytransport.

Har du sendt inn din MacBook Pro for tilbakekallingen?

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse