tim-cook-apple-intel
Tim Cook er stolt over oppkjøpet av Intels modemforretning. Det gir selskapet større grad av kontroll i fremtidig iPhone-utvikling.

Annonse


– Modemkjøpet vårt hjelper Apples mål om å kontrollere sentral teknologi i produktene våre

I forrige uke bekreftet Apple oppkjøpet av Intels modemavdeling til 8,6 milliarder kroner slik ryktene noen dager i forveien skulle ha det til. Tim Cook kommenterte i går handelen under Apples investormøte, der han skrøt av oppkjøpet og hva slags fordeler det ville gi selskapet.

Får med seg 2200 Intel-ansatte

Cook fortalte at Apples oppkjøp av Intels modemavdeling er det nest største som selskapet har foretatt seg etter dollarverdi, kun slått av Beats som de kjøpte for tre milliarder dollar.

På andre måter derimot så omtales dette kjøpet som det største i selskapets historie der de får rundt 2200 Intel-arbeidere med i avtalen.

Viktigst av alt ser ut til å være det Cook omtaler som en mulighet til å kontrollere utviklingen av fremtidige produkter i langt større grad, så vel som å eie og kontrollere “primær teknologi” bak produktene de utvikler. Disse kommentarene er på lang vei et hint om selskapets planer for å utvikle egen modemteknologi slik flere kilder de siste årene har insistert. Det er dessuten ikke første gang at Apple-sjefen signaliserer et ønske om å produsere alle sentrale iPhone-komponenter selv.

Annonse


Etter at avtalen hadde gått i boks forrige uke så ble det antydet i en rapport fra Reuters at Apple tar sikte på å ferdigstille 5G-enheter med egne modemer allerede i 2021. 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse