Apple 5G-brikke
Et 5G-modem utviklet delvis av Apple og delvis av Intel kan komme i produkter i 2021.

Annonse


5G-enheter med Apple-modem kan komme i 2021

I går ble det kjent at Apple har kjøpt «majoriteten» av Intels modemavdeling for 1 milliard dollar. Over 2 200 Intel-ansatte går over til Apple, og Cupertino-giganten har sikret seg en stor mengde patenter, inkludert 5G-teknologi.

Sikter seg inn mot 2021

Grunnen til at Apple har valgt å kjøpe denne avdelingen er åpenbar: det vil kunne bidra til raskere utvikling av et egenprodusert 5G-modem. Tidligere har det vært spekulert i at et slikt 5G-modem fra Apple vil komme tidligst i 2025.

Nå skriver Reuters at tidspunktet kan være fremskyndet med fire år. Nyhetsbyrået antyder at Apple kan komme til å levere enheter med et egenprodusert 5G-modem «allerede» i 2021.

«En person med kjennskap til saken sa at Apple planlegger å bruke Qualcomms modemteknologi for en 5G-iPhone i 2020, men at de ønsker å ha et internt utviklet 5G-modem klart for bruk i noen av deres produkter i 2021.

Annonse
Men det er slett ikke sikkert at iPhone er det første produktet som får et slikt 5G-modem. Det kan tenkes at Apple tester ut teknologien i andre produkter, slik som iPad, før det rulles ut til samtlige iPhone-modeller.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse