ps4-playstation-sony-tariff-toll

Annonse


Varsler at nye tollsatser kan øke prisene på PlayStation

Det avtagende PS4-salget i forkant av PS5-lanseringen ser ikke ikke ut å være alene om å skape hodebry for Sony i USA. Selskapets finanssjef Hiroki Totoki advarer om at den amerikanske regjeringens planer for økte gebyrer på kinesiske produkter kan føre til en prisøkning på PlayStation-konsoller.

Vurderer mulighetene sine

Totoki forteller at selskapet fremdeles er i en vurderingsfase der de forsøker å finne den beste løsningen på problemet. Der ligger dessverre en mulighet om at forbrukerne ender opp med å dekke de uforutsette kostnadene som oppstår i denne forbindelse.

For øyeblikket vet man ikke helt om tollene blir innført eller ikke – alt er avhengig av diskusjonene mellom USA og Kina og hvordan disse utarter seg.

Selges allerede med lav profittmargin

Det følger eventuelt etter en økning i tollavgiftene som i mai påvirket kinesiskproduserte goder tilsvarende 200 milliarder dollar. En ytterligere økning vil dekke goder tilsvarende 300 milliarder dollar, hvor PlayStation-konsoller potensielt vil inngå.

Annonse
Konsekvensene er også store for Sony som typisk selger en PlayStation-konsoll med lav profittmargin for så å satse på inntjening gjennom salg av spill og tjenester. Utviklingen videre er spennende, hvor Sony nylig kunne melde 100 millioner solgte PS4-enheter, i tillegg til at man har den kommende PlayStation 5 i sikte – med sannsynlig lanseringstidspunkt sent i 2020.

Nintendo, Sony og Microsoft går sammen for å advare amerikanske myndigheter

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse