microsoft-sony-nintendo
Gigantene utreder konsekvensene ved innførsel av en tollsats på 25 prosent i et åpent brev til amerikanske myndigheter.

Annonse


Nintendo, Sony og Microsoft går sammen for å advare amerikanske myndigheter

I en litt usannsynlig utvikling i saker og ting så har gigantene Sony, Microsoft og Nintendo gått sammen for å bevisstgjøre den amerikanske regjeringen på de negative påvirkningene de foreslåtte tollinnføringene kan ha på bransjen.

Åpent brev til regjeringen

De tre selskapene har sendt et åpent brev til representanter fra regjeringen etter at sistnevnte nylig etterspurte kommentarer fra det offentlige rundt en foreslått toll på 25 prosent på alle varer produsert i Kina. En slik tollsats ville altså hatt konsekvenser for produksjonen av Microsoft og Sony sine Xbox One og PlayStation 4, så vel som Nintendo sin Switch-konsoll.

I brevet argumenteres det for at videospill er blant essensen i amerikansk underholdningskultur, og at to av tre husholdninger har minst én som spiller videospill samtidig som 60 prosent av den amerikanske befolkningen spiller videospill på daglig basis.

Enorme kostnader ved omlegging av produksjonsland

En prisøkning tilsvarende det 25 prosent utgjør vil ifølge de tre selskapene resultere i at mange amerikanske familier som planlegger å gå til innkjøp av en konsoll i kommende ferier, ikke kan gjøre det likevel. Av brevet går det frem at 96 prosent av alle konsoller i USA i 2018 er produsert i Kina, og at kostnadene ved å legge om produksjon til USA ville vært enorme og endt hos forbrukerne.

Annonse
Regjeringen har enda ikke svart brevet.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse