Nintendo Switch Android
Du kan installere Android på Nintendo Switch.

Annonse


Nå kan du installere Android på Nintendo Switch

I fjor ble det oppdaget at Nintendo Switch inneholder en designfeil som gjør det mulig å hacke konsollen og installere ukjent kode. Både potensielt skummelt og spennende, med tanke på alle nye muligheter det gir.

For pirater og mod-ere var naturligvis dette en kjempenyhet. Plutselig kunne man gjøre så mye mer med konsollen. Ja, til og med installere Android.

Det meste fungerer

Utviklere i XDA Developers har nå lansert den første offentlig tilgjengelige Android-fastvaren for Nintendo Switch. Fastvaren er basert på LineageOS 15.1 (som igjen er basert på Android 8.1 Oreo), og gir deg en genuin Android-opplevelse, selv om du også må svelge noen kameler.

Les også: Se, nå kjører Nintendo Switch Linux

Annonse
Batteritiden skal ikke være spesielt bra, auto-rotasjon fungerer ikke som det skal – og det er ikke noe GPS-funksjon, mikrofon eller kamera. Mange Android-apper vil derfor ikke fungere. En annen feil innebærer at skjermen registrerer trykk selv om fingere bare flyter over skjermen.

Kan kjøre Nvidia-eksklusive titler

Bortsett fra dette får du en fullverdig Android-enhet du kan leke deg med. Du kan surfe på nettet, spille spill og installere apper.

Til tross for nevnte feil sees dette på som en viktig milepæl innenfor modding-miljøet. Etter hvert er det nærliggende å tro at feilene lukes ut slik at systemet blir mer stabilt og får støtte for flere funksjoner.

Og siden det hele er basert på Nvidia Shield TV (og har Nvidia Tegra X1-brikken) får man tilgang til eksklusivt innhold som kun er tilgjengelig på Nvidia-maskinvare. Dette inkluderer både Borderlands, Half-Life 2 og Portal.

Les også: Her spiller han «Overwatch» på Nintendo Switch

På eget ansvar

Nintendo er som regel – for å si det forsiktig – ikke spesielt store tilhengere av at brukerne installerer mods og tukler med fastvaren på Switch. Velger man å installere Android på Switch gjøres det derfor på eget ansvar.

Instruksjonene finner man på XDA Developers’ nettsider.

Vær klar over at ikke alle Switch-modeller nødvendigvis støtter LineageOS. Dersom du kan starte opp din Switch-konsoll i Hakate-verktøyet er du imidlertid «good to go». Dette er som regel enheter som er solgt før juli 2018. 

LineageOS 15.1 startes for øvrig opp direkte fra SD-kortet, så hvis du har et ekstra SD-kort kan du bytte mellom Swtich sitt originale operativsystem og Lineage OS når du vil.

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse