Windows 10
Denne uken lanserte Microsoft en intern testversjon av Windows 10 til en rekke Insider-medlemmer over hele verden. Det hele skal ha skyldtes en feil.

Annonse


Microsoft trekker tilbake lekket Windows-versjon

Mange brukere fikk seg en real overraskelse denne uken da Microsoft ved en feiltakelse lanserte en intern Windows 10-utgave til Insider-medlemmer.

Lekkasjen ga oss en titt på en ny startmeny og kontrollpanel, og kan ha vært en sniktitt på hva vi har i vente når ryktede Windows Lite lanseres i framtiden en gang. Dette en en ny type Windows-versjon som skal være både lettere, raskere og optimalisert for flere typer enheter.

Men hva gikk egentlig galt da Microsoft klarte å dytte en testversjon av Windows 10 til Insider-medlemmer?

– Begrenset antall brukere fikk oppdateringen

«Tidligere i dag ble byggversjon 18947 ved en feiltakelse lansert til et veldig begrenset antall Windows Insiders. Insider-medlemmer vil ikke lenger motta denne versjonen. Hvis du har mottatt den, vær snill å les dette foruminnlegget for detaljer», skriver Microsoft på Twitter, og lenker til et innlegg på selskapets nettsider.

Annonse


Vi biter oss merke i «veldig begrenset antall Windows Insiders»-setningen. Ut i fra ulike rapporter på nettet, både fra brukere og medier, virker omfanget til å være større enn Microsoft antyder. Vi vet for eksempel at både medlemmer i Release Preview, Slow Ring og Fast Ring-gruppene har mottatt oppdateringen som brakte den lekkede versjonen gjennom Windows Update.

– Konfigurasjonsendring

«Windows Insidere lurer kanskje på hva som forårsaket dette scenarioet. Vi tester og validerer aktivt alle våre forhåndstitt-byggversjoner internt før vi deler dem eksternt. På grunn av en konfigurasjonsendring ble det imidlertid mulig for denne byggversjonen å bli lansert til flere ringer samtidig, inkludert eksterne ringer. Vi har gjort nødvendig tiltak og implementert flere endringer i tillegg for å forhindre dette fra å skje i framtiden. Vi beklager eventuelle problemer dette har forårsaket for berørte Insidere og setter pris på deres assistanse når det gjelder å gjøre oss oppmerksom på hva som hadde skjedd. Dette gjorde oss i stand til å gjøre nødvendige endringer så raskt som mulig», skriver Microsoft i innlegget.

Oppfordrer deg til å gå tilbake til forrige versjon

Selskapet henviser også til en guide som viser deg hvordan du ruller tilbake til en tidligere Windows-versjon.

Dette er noe Microsoft oppfordrer deg til å gjøre siden den lekkede versjonen tross alt er ment for intern testing, ikke for bruk av allmennheten.

Kilde:
Microsoft

Annonse