microsoft-windows-kontrollsenter
Microsoft lanserte ved uhell en intern versjon av Windows til enkelte personer i natt.

Annonse


Først en ny startmeny og nå et nytt kontrollsenter – er det Windows Lite vi ser?

Microsoft lekket i natt en ny variant av den velkjente startmenyen – menyen som for øvrig er et sensitivt tema for mange Windows-brukere.

Helt nytt kontrollsenter

Vi skrev hvordan Microsoft rullet ut en intern versjon av operativsystemet sitt for så å hjelpe brukerne med hvordan de kan rulle tilbake til den opprinnelige versjonen. Nå viser det seg at det er flere ting enn startmenyen som har blitt bearbeidet – spesifikt et helt nytt kontrollsenter som kan gi et innblikk i hvordan Windows Lite kommer til å se ut.

Twitter-brukeren Rafael Rivera har gravd litt i preview-utgaven hvor han fant en måte å aktivere det nye kontrollsenteret ved å tukle med den såkalte “Registry”-databasen:

Annonse


At designet på kontrollsenteret minner om hvordan startmenyen er satt opp indikerer for enkelte at det hele kan være en del av Windows Lite. Kontrollsenteret kan utvides fra oppgavelinjen hvorpå man får tilgang til flere funksjoner, deriblant nettverksinnstillinger. Ingen av funksjonene fungerer på dette stadiet, så man er et stykke unna en eventuell lansering.

Kilde:
TechRadar

Annonse