Oppo kamera under skjermen

Annonse


Takk og farvel, busslommer og pop-up-kameraer?

Mobilprodusenter eksperimenterer fortsatt med fingersensorer under skjermen, og flere prominente aktører i markedet har lansert produkter med slik teknologi – for eksempel Huawei P30 Pro, Galaxy S10 og OnePlus 7/7 Pro.

Kappløpet er i gang

Men bransjen har allerede begynt å se på om man kan plassere flere komponenter under skjermen. Kameraer er den hotteste ideen akkurat nå. Vi vet at mange produsenter jobber med dette, de aller fleste selskapene ønsker tross alt å kvitte seg med både busslommer og pop-up-kameraer, to løsninger som dominerer markedet i dag.

Forrige måned publiserte Oppo en video på Twitter, som viste en telefon med et kamera innebygd i skjermen. Xiaomi ville ikke være dårligere – samme dag dukket det opp en video som viste en Xiaomi-enhet med kamera under skjermen.

Annonse
Piksler som «omstruktureres»

Men for Oppos del ha teknologien blitt enda mer offisiell nå. I dag har nemlig selskapet offisielt avduket teknologien de kaller Under-Screen Camera (USC). Det skjedde under MWC Shanghai i dag.

Oppo sier at de bruker et tilpasset gjennomsiktig material i skjermen, der pikslene kan omstruktureres for å slippe inn mer lys når kameraet skal brukes. Helt nøyaktig hvordan dette fungerer er ikke kjent, men trolig skrur skjermen seg av når bildet tas.

Men hva med kvaliteten?

Et av de store spørsmålene knyttet til denne teknologien er hvordan bildekvaliteten påvirkes av at sensoren er plassert under skjermen. Oppo erkjenner det er en utfordring, men hevder at kvaliteten skal være «på høyde med mainstream-telefoner».

For å minimere sjansen for at kvaliteten skal forringes av skjermen, sier Oppo at de tar i bruk AI-verktøy. Ved hjelp av algoritmer kan maskinvaren kompensere for eventuelle distraksjoner, slik som gjenskinn, eventuelle flekker på skjermen og så videre.

Oppo har ikke annonsert en faktisk telefon som benytter seg av denne teknologien, men de hevder at en enhet kommer «i nær framtid». Om det skjer gjenstår å se.

Ettersom Xiaomi har gjort store fremskritt med lignende teknologi, er det langt i fra sikkert at Oppo vinner kappløpet. For alt vi vet har flere andre produsenter kommet minst like langt i utviklingen.

Hvilke utfordringer ser du ved å plassere kameraet under skjermen?

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse