Skjermbilde 2019-06-03 kl. 10.28.43
Xiaomi viser muskler i ny video.

Her er Xiaomis svar på Oppos oppsiktsvekkende kameranyhet

Tidligere i dag kunne vi skrive at Oppo har klart å produsere en prototyp av en telefon der kameraet er festet under selve skjermen, noe som i fremtiden kan bety slutten for busslommer og pop up-kameraer.

Men bare timer etter at Oppo viste frem sin løsning, kommer Xiaomi på banen med en lignende løsning.

Velfungerende kamera under skjermen

Xiaomi-president Lin Bin har publisert en video på Weibo (og Twitter) der vi får se en Xiaomi Mi 9-prototyp med et frontkamera som er skjult under skjermen. Her er det altså verken busslomme eller en pop up-løsning å spore.

Hvordan teknologien fungerer vites ikke, men ifølge The Verge sendte Xiaomi nylig inn en patent-søknad for en teknologi som gjør dette mulig. Patentet beskriver en skjerm som er delt opp i ulike deler, der to av delene gjør det mulig for lys å passere gjennom skjermen og inn til kamerasensoren.

Vi må nok vente en stund før vi får flere detaljer, og det er ikke kjent når en eventuell telefon med slik teknologi blir lansert. Men dette er absolutt interessant og utvilsomt et skritt i riktig retning.

Sjekk ut videoen nedenfor: