Skylder på bannlysningen: - Vi hadde vært størst
Huawei har som mål å passere Samsung i markedet for smarttelefoner.

Annonse


Skylder på bannlysningen: – Vi hadde vært størst

Huawei hadde planer om å bli større enn Samsung ved årsslutt og til neste år, det skrev vi allerede i april. Disse planene ser nå ut til å ha møtt noen hindringer på vei, og en Huawei-topp gir uttrykk for at målet hadde vært nådd enda tidligere dersom de målrettede bannlysningene ikke hadde blitt innført.

– Vil ta lengre tid

Selskapets telefoner er ikke altfor populære på det amerikanske markedet, men teknologigiganten presterte likevel å andreplassen i markedet for smarttelefoner. Ifølge Shao Yang i Huawei ville selskapet vært størst i det fjerde kvartalet for 2019, men de belager seg nå på at dette vil ta lengre tid.

Analyseselskapet rapporterte i 2018 at Huawei solgte 206 millioner enheter mens Samsung på sin side solgte 293 millioner i samme periode. Det er altså ukjent hvordan Huawei skulle hamlet opp med denne marginen, spesielt i en tid hvor Samsung introduserte en ny flaggskipmodell i tillegg til å justere telefonene i mellomklassen.

Lager eget OS

Med en rekke avtalebrudd der amerikanske selskaper har brutt sine bånd med det kinesiske selskapet så har de sett seg nødt til å blant annet utvikle sitt eget operativsystem, der enkelte melder at systemet døpes HongMeng OS mens andre melder at det vil hete ARK OS.

Annonse


Kilde:
Wccftech

Annonse