Shazam-1280x720 (1)
Android-brukere får nå tilgang til en ny funksjon kalt Pop Up Shazam.

Annonse


Apple-eide Shazam introduserer Android-eksklusiv funksjon

Låter du har hørt, men ikke husker navnet på, kan være frustrerende. Men takket være Shazam blir alt mye lettere. Trykk på den store Shazam-logoen, og appen vil (sannsynligvis) finne navnet på låten.

Shazam-appen er kanskje ikke den appen du bruker mest, men når den først brukes kan den ofte være en «life saver».

Fanger opp intern lyd

Men hittil har tjenesten vært begrenset til å lytte til ekstern lyd, altså den lytter til omgivelsene dine. Du har for eksempel ikke kunnet se på en Instagram-video, ha på deg hodetelefoner, og samtidig bruke Shazam for å identifisere sangen i videoen. Men nå kan du gjøre nettopp det, dog kun på Android. Litt ironisk er jo det ettersom Shazam nå eies av Apple.

Liten, men stor endring

Funksjonen heter Pop Up Shazam, er kompatibel med alle Android-apper. og lar deg finne navnet på sanger som kommer både fra eksterne og interne kilder (altså telefonen).

Annonse


La oss si at du vil identifisere en sang du hører i en YouTube-video. Tidligere har du enten måttet spille videoen med høyttaleren skrudd på, eller plassert hodetelefonene helt inntil mikrofonen på telefonen. Det slipper du nå. Pop Up Shazam henter selv den interne lyden fra telefonen og gjør jobben for deg.

Aktiveres enkelt

Du slipper også å forlate appen du hører musikken fra, dette er mulig fordi Pop Up Shazam oppfører seg som en «flytende boble» i Android. Denne varselstypen kjenner du kanskje best fra Facebook Messenger – altså det runde ikonet som kan dras hvor du vil på skjermen. På samme måte kan du ved ett enkelt trykk aktivere Shazam.

Dessverre støtter ikke iOS slik funksjonalitet, så har du en iPhone eller iPad må du belage deg på at Apple lanserer en alternativ løsning i fremtiden.

Pop Up Shazam er tilgjengelig i den nyeste Shazam-versjonen for Android.


Kilde:
Shazam


Annonse