3D-Touch
3D Touch er på vei bort fra iOS-enheter.

Takk, og farvel 3D Touch

Ryktene om at Apple skroter 3D Touch i kommende iPhone-enheter har versert i over et år nå. Og med lanseringen av iOS 13-betaen for utviklere styrkes dette ryktet ytterligere.

Erstattes av langt trykk

Brukere rapporterer nå at 3D Touch-funksjonaliteten er på vei ut; for mens du med 3D Touch kan trykke ekstra hardt på skjermen for å få opp flere skjermvalg, blir det i iOS 13 erstattet med et langt trykk.

Kontekstmenyen som kommer når du trykker hardt på et app-ikon på hjemskjermen kan for eksempel nå bli hentet frem ved et langt trykk. Dette gjelder på alle iPhone- og iPad-enheter, selv de som ikke støtter 3D Touch.

Valget om å skrote 3D Touch bør ikke komme som noe sjokk – i fjor skrotet Apple denne funksjonen i iPhone XR, og erstattet den med en Haptic Touch-funksjon.

Apple må fikse dette

9to5Mac påpeker imidlertid at det er én funksjon som har forsvunnet som følge av fjerningen av 3D Touch; du kan ikke få opp en forhåndsvisning av en lenke ved å trykke hardt på skjermen.

Du kan heller ikke velge et punkt fra kontekstmenyen uten å løfte fingeren fra skjermen. Dette er trolig noe Apple fikser med en programvareoppdatering.

Kommer du til å savne 3D Touch?

Kilde:
9to5Mac