iPhone 6s med 3D Touch.
iPhone 6s med 3D Touch.

Annonse


Hevder “ingen” bruker denne funksjonen – kan forsvinne fra iPhone

Med iPhone 6s lanserte Apple en ny funksjon kalt 3D Touch som gir ekstra funksjonalitet i iOS ved å trykke lenge på et app-ikon eller i en app. På mange måter var det et “høyreklikk for iOS” og er noe flere Android-produsenter også har implementert.

Ut med 3D Touch?

Nå kan 3D Touch være på vei ut av iOS. Det melder analytikeren Guo Ming-yang i MyDrivers som hevder at 3D Touch ikke blir brukt så mye Apple hadde håpet på. Samtidig er det ikke mange utviklerne som virkelig har dratt nytte av denne funksjonaliteten foruten snarveier på app-ikonet.

Å fjerne 3D Touch vil også, ifølge rapportene, redusere utviklingskostnadene for iOS. Resultatet er altså at funksjonen fjernes, skal vi tro analytikerne.

Blant annet ryktes det at den angivelige iPhonen på 6,1 tommer ikke vil ha slik funksjonalitet, men samtidig verserer det rykter om at iPhone X-oppfølgeren og “iPhone X Plus” vil ha 3D Touch. Dermed kan det være lurt å ta dette med en klype salt.

Annonse


Tim Cook sier at kundene er storfornøyde med iPhone X.

Bruker du 3D Touch?

 

Kilder:
Wccftech,
MyDrivers (kinesisk)

Annonse