5620314
Foxconn produserer smarttelefoner for en rekke produsenter, blant annet Apple, Xiaomi og Huawei.

Huawei avviser produksjonsstopp

Oppdatert 3. juni 15.55: Huawei Norge skriver i en e-post til ITavisen at det ikke stemmer at selskapet har stoppet produksjonen av Huawei-telefoner.

– Det går nå rykter om at Huawei reduserer produksjonen av smarttelefoner. Dette er ikke korrekt. Våre globale produksjonsnivåer er normale, og det er ikke foretatt spesielle justeringer i noen retning, skriver kommunikasjonssjef i Huawei Norge, Anders Bigseth.

Som en følge av USAs tunge Huawei-restriksjoner, som forbyr amerikanske selskaper å drive forretninger med den kinesiske teknologigiganten, har en viss andel nye telefonordre blitt kansellert. Det skriver The South China Morning Post.

Anonyme kilder hevder at den taiwanske fabrikken Foxconn har stoppet produksjonen av flere Huawei-telefoner etter å ha fått ordre om dette fra Huawei.

Foxconn måtte ansette flere etter Huawei-vekst – nå er det bråstopp

Det er uklart om dette er en midlertidig stans i produksjonen, eller om det er på permanent basis. Interessant er det uansett, for det er ikke mange måneder siden Foxconn måtte ansette mange nye arbeidere på grunn av en eksplosiv etterspørsel etter Huawei-telefoner.

Verken Foxconn eller Huawei har kommentert opplysningene fra The South China Morning Post.

Selskapets fremtid utenfor Kina er svært uviss etter at Trump og resten av administrasjonen valgte å sette Huawei på svarte-listen. En rekke selskaper har avbrutt sitt samarbeid med Huawei – du kan se oversikten over alle selskaper som har gjort det i denne saken.

Kilde:
The South China Morning Post via TechCrunch